אותה שאלה בכל פורום חקירות.

  • הוכחת קשר בין 2 אנשים
    אלי | 29/08/2013 01:33

    הוטל עליי לנסות ולהוכיח קשר בין 2 אנשים.
    ידוע בוודאות כי קיים קשר כיום והיה קיים קשר בעבר, כיצד ניתן
    להוכיח זאת? ניסיתי דרך פסקי דין לראות אם יש משהו ששני
    האנשים מופיעים בו ואין,ניסיתי פייסבוק של איש אחד ואין אזכור
    לשני.
    אשמח לקבל רעיונות.
    תודה מראש.

    • אותה שאלה בכל פורום חקירות.
      שמשון ג, משרד חקירות | 29/08/2013 09:11

      שלום

      כנראה שההוכחה לא ממש חשובה למאתגר במשימה.
      דרכי החשיבה והפעולה שונות כאשר הסוגיה דנה במינוי למשרה, זכייה במכרז, קשר
      רומנטי, רקע פלילי  ועוד.
      לסיכום:
      1. אם המשימה היא במסגרת קורס חקירות במכללה, חבל על הזמן, הסיכוי שתהיה חוקר
      שואף לאפס.
      2. אם מדובר ב"לקוח" והוא מסוג האנשים שמנסה רק לחסוך, הרעיון הוא שימתין עד
      נובמבר וכשיגיע חנוכה שיחפש בנרות.
      3. אם מדובר ב"לקוח" ובמשימה שתוצאותיה חשובות, הרעיון הכי טוב הוא להסביר לו
      שבשביל זה יש משרדי חקירות.
      ואם עד עכשיו לא הייתי ברור, כאשר מדובר בסוגיה בעלת חשיבות יש לפנות אך ורק
      לאיש מקצוע.
      (אגב, גם רפואה לא לומדים בקורס ולא מבצעים התערבות כירורגית בהמשך לייעוץ
      אינטרנטי)

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.

      • כנס בבקשה
        אלי | 29/08/2013 18:12

        כל מה שאתה אומר כאן הוא מאוד נכון ואני מאוד מסכים איתו אבל מדובר באדם שאין לו יכולת לקחת חוקר ולכן אני מנסה לעזור ככל שניתן.
        אשמח אם תוכל בכל זאת להכווין אותי ולתת טיפים להוכחת הקשר.
        תודה לך מראש, מאוד לא מובן שאדם ישקיע מזמנו ויענה כך לשאלות של זרים.

        • הכוונה בתחום החקירות
          שמשון ג, משרד חקירות | 30/08/2013 10:33

          שלום,

          עשית עד כה כמיטב יכולתך אבל גם אתה צריך להפנים שלא ניתן להפוך לחוקר ברגע או בהתכתבות.

          בשביל לקבל רישיון משרד חקירות לוקח פרק זמן של 8 שנים !
          לא ניתן, בשום צורה, ללמד את המקצוע בהתכתבות ולהכווין לפעילות עצמאית.
          יתרה מכך, מבלי לדעת את כל נסיבות המקרה, המעורבים, השתלשלות העניינים והשלכות עתידיות לא ניתן לגבש דרך פעולה אפקטיבית ושאין בה לפגוע באינטרסים של "הלקוח".
          דע לך, כי גם בעלי משרדי חקירות לא מקבלים על עצמם כל תיק חקירה ואם הם אינם מומחים בתחום לו נדרש הלקוח הם ימליצו לו לפנות למשרד חקירות אחר.

          כשם שלא תוכל לסייע בידי אותו אדם בליווי משפטי כך לא תוכל לסייע לו בחקירה מקצועית.

          אני מקווה מאוד שתשכיל להבין את לשון החוק ולא תמעד תוך כדי "פעילות" לדבר עבירה.

          בברכה,
          שמשון ג שרותי חקירות.