לא ניתן לפתוח חברה בע"מ עם אותו שם התוספת לשם הקיים הופכת

  • שם חברה שכבר קיים
    גיא | 18/08/2013 18:36

    שלום רב,
    אשמח להבהרה של שאלה בתחום הקניין הרוחני, שם חברה. האם אני יכול להירשם בשם של חברה קיימת ברשם החברות ולהוסיף או לשנות תוספת כלשהי למשל:א.ב. (שם קיים)א.ב פתרונות דפוס (עם התוספת שלי)
    האם ניתן להירשם ברשם החברות תחת שם שכבר רשום כחברה אך להוסיף מילה נוספת רק לפרוטוקול. שאלתי בפן המשפטי בלבד, ידוע לי שבמעמ אין שום בעיה לפתוח תיק עם אותו שם.

    • לא ניתן לפתוח חברה בע"מ עם אותו שם התוספת לשם הקיים הופכת
      ofer309 | 19/08/2013 06:00

      את שם החברה לייחודי ולכן לרשם החברות לא אמורה להיות מניעה כל עוד השם הכולל לא מפר חוק אחר.

    • רישום חברה בשם דומה
      עו"ד טלי קסלר | 19/08/2013 14:52

      שם החברה הוא עניין שמצוי בשיקול דעת מסויים של רשם החברות. הרשם מאפשר לרשום חברה עם שם דומה עם תוספות כאלה או אחרות לשם של חברה אחרת (תוספות שמהן יהיה ברור כי מדובר בחברות שונות).
      מכל מקום, רישום כזה דורש (מצד רשם החברות) להמציא הסכמה מראש של החברה הקיימת לרישום של חברה בשם דומה.