ההבדל בין חוקר פרטי למשרד חקירות

  • יש לי שאלה
    יואב | 03/08/2013 09:45

    מה ההבדל בין חוקר פרטי למשרד חקירות ?
    תודה מראש.

    • ההבדל בין חוקר פרטי למשרד חקירות
      שמשון ג, משרד חקירות | 04/08/2013 07:17

      שלום רב,

      חוקר פרטי הוא מי  שעבר התאמנות של 3 שנים במשרד חקירות ו/או גוף המוכר ע"י משרד המשפטים – הועדה לרישוי חוקרים פרטיים לצורך צבירת ותק חקירתי, עבר בהצלחה מבחן וקיבל רישיון חוקר פרטי.

      מי שמחזיק בידו רישיון חוקר פרטי מחויב לעבוד אך ורק עבור בעלי משרדי חקירות ואינו יכול לקבל עבודה באופן ישיר  מלקוחות פרטיים !

      לאחר צבירת וותק של 5 שנים כחוקר פרטי רשוי, ניתן להגיש בקשה למשרד המשפטים – הוועדה לרישוי חוקרים פרטיים ולבקש לקבל רישיון לקיום משרד חקירות. לאחר בחינת הבקשה ובאם הועדה תאשר אותה, יקבל המבקש אישור ורישיון לקיום משרד חקירות.

      בעל משרד חקירות יכול להעסיק במשרדו חוקרים ולבצע חקירות ומעקבים כדרך שרות לכל, לקבל על עצמו ביצוע חקירות מכל אדם או גוף ולבצע אותה במסגרת מגבלות החוק.

      הן רישיון חוקר פרטי והן רישיון משרד חקירות מוענק ומתחדש מידי שנה לאחר בדיקה של משרד המשפטים, ונכנס לתוקף לאחר תשלום אגרה שנתית.

      לסיכום, בעת הצורך בהזמנת חקירה/מעקב יש לוודא כי הפניה מתבצעת אך ורק לבעל משרד חקירות ולאחר בדיקה כי רישיון משרד החקירות שולם ותקף לאותה שנה !

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.