אתה לומד גם עם ספרי המתמחה וגם עם ספרי מחשבות?!

  • שאלה חשובה לגבי פסק דין בהסכמה-חייב תשובה
    דן | 01/03/2008 15:52

    בספר התמחה כתוב שאם היה פגם בהסכם עצמו תוחזר התובענה לבית המשפט שנתן תוקף להסכם-ללא קשר לערכאה הדיונית. במחשבות רשום כנ"ל למעט חריג כי אם הפגם בהסכם היה בעליון תוחזר התובענה לערכאה הדיונית זאת שמוסמכת לדון(כמו אכיפה) מי צודק?במתמחה אין חריג זה..... וגם עוד שאלה אם היה פגם העירור על ההליך השיפוטי בעליון למי אפשר היה לערער?אם בכלל...

    • אתה לומד גם עם ספרי המתמחה וגם עם ספרי מחשבות?!  לת

      • הרבה חברים מהמחזור שלי עשו את זה.
        שירן | 01/03/2008 16:38

        האמת, אם הייתי יודעת ש- 17 שאלות היו חסרות בערכות הלימוד שלהם גם אני הייתי עושה את זה. הסיבה היחידה שרוב חבריי קנו מחשבות היא כי קיבלנו הטבה מהמכללה, אך לאחר בדיקה מעמיקה, זה לא היה בטוח להסתמך עליהם ואני שמחה שרכשנו את ערכת הלימוד הנוספת, זה סייע המון.

        • באמת?
          אייל | 01/03/2008 16:56

          במה זה סייע? אפשר לפרט קצת יותר איך ערכה אחרת עזרה יותר מערכת מחשבות. אני לומד אך ורק עם מחשבות.

          • כשלקחתי את הספר שלי מהחברים שרכשו הבנתי..
            שירן | 01/03/2008 17:37

            ערכת המתמחה יותר דווקנית חקיקה וזה עזר מאוד כי היו לא מעט מקרים שממש לא הייתי בטוחה שהבנתי מה קראתי במחשבות ולאחר קריאה של הפרק המקביל שם היה לי יותר קל. לצערי, בשל לחץ רב לא הספקתי לקרוא חקיקה ולכן, הערכה שלהם השלימה לי לא מעט חומרים. יש בערכה של המתמחה מדד של "מד חום" רק את הנושאים האלו קראתי במקביל.

            • אני ממליץ ללמוד רק עם חברה 1.וזה מה שאני עושה...
              דן | 01/03/2008 18:45

              רק במיקרים חריגים שממש לא הבנתי אני נעזר בחברה אחרת.לכן שאלתי עדיין פתוחה -מחכה לתשובה.(זהו מיקרה יציר הפסיקה והתשובה לשאלתי לא מצויה בחוק)

              • אני מסכים
                אייל | 01/03/2008 20:57

                גם אני חושב שעדיף להתמקד בחברה אחת. החומר לבחינה הוא יותר מידי רב מכדי ללמוד משתי חברות ועדיף להתמקד בחברה אחת וזהו.

              • דן, אני מניח...
                אייל | 01/03/2008 20:59

                שמדובר פשוט בחריג פסיקתי שהמתמחה לא ראו לנכון לציין בספרים שלהם (או לא ידעו עליו). אם זה כזה מציק לך, פשוט תקרא את פסק הדין שמחשבות מפנים אליו.

    • כל פעם שיש לך מחלוקת לגבי עניין מסויים, גש למקור החוקי ותגיע למסקנה בעצמך.  לת
      שירן | 01/03/2008 16:34

      • הערה לשירן
        דן | 01/03/2008 18:50

        אולי את צודקת,אבל במיקרה זה שאלתי קשורה לפסיקה קרי-בגלל שהמתמחה שם דגש יותר על החקיקה אולי הוא השמיט חריג חשוב זה שהוא יציר הפסיקה ונמצא במחשבות.....לכן אני מחכה לדעת מה התשובה קרי-מי הוסיף סתם חריג או מי השמיט ולא שם לב שיש חריג

        • שלום דן
          שירן | 01/03/2008 19:14

          אם מדובר על יציר פסיקה ובמתמחה זה לא הופיע אני מציעה לך ללכת לרציו של פס"ד שכן, הם כותבים את הסימוכין בד"כ ואם מדובר על משהו חשוב מאוד אז כדאי ללכת לרציו ולוודא ולקרוא אותו. האם אתה יכול לתת מראה מקום מדוייק, אני אנסה לברר עבורך גם כן.

          • לשירן
            דן | 01/03/2008 19:40

            הכלל בשני החברות הוא לפי ע"א ברבי נ' ברבי,פ"ד מח(4) 689 ותקנה161 לתקסד"א מחשבות הוסיפו חריג לאור ע"א 9344/04 אנגל נ' עידן מערכות כבלים(לא פורסם) תודה על הסבלנות..... אגד שירן בשביל זה בחרתי חברה אחת שאני אוכל לסמוך עליה כדאי לא ללכת לעול פס"ד ולחפש הרציו.קרי אם זה פס"ד רלוונטי הוא יופיע בערכה

            • אתה יכול להגיד באיזה עמוד במחשבות הנושא הזה נמצא?  לת
              ליה | 01/03/2008 20:33

              • 234  לת
                אייל | 01/03/2008 21:12

                • מה שאני מציעה לך להתקשר מחר למתמחה ולשאול אותם..הם מפעילים למיטב ידיעת מוקד שירות או משהו..תעדכן אות  לת
                  ליה | 01/03/2008 22:02