פשוט ,מי שפתח את הדלת , זה לא ברור ?

  • פתיחת דלת ותאונה.
    עמית | 14/07/2010 21:07

    אני נהג מונית והיום קרתה לי תאונה קטנה ורציתי לדעת מי אשם בדיוק. אז ככה, אני וחבר ישבנו בתוך המונית בסמוך לתחנה ואז כשהוא בא לצאת הוא פתח את הדלת ורכב נכנס לו בדלת בצד שליד הנהג. אז מי אשם פה?

    • פשוט ,מי שפתח את הדלת , זה לא ברור ?  לת
      מיקו | 14/07/2010 22:28

    • יש גם אשמה תורמת
      אושרי הירש ח תאונות | 15/07/2010 06:09

      במידה ויהיו חילוקי דעות בין הצדדים לגבי היקף וגודל האחראיות ויתקיים דיון משפטי יתכן כי בהוכחת נסיבות המקרה ומקום המקרה יוחלט כי חלק מהאשמה התורמת תוטל גם על הרכב הפוגע

      • לפי הסיפור ,האשמה היא של מי שפתח את הדלת ,אבל אם
        מיקו | 15/07/2010 08:51

        מישהו "רומז" למישהו. מה להגיד כדי לחלק את האחריות אזי,,,,, ועל זה נאמר "הוי מרבה לחקור את העדים והוי זהיר בדבריך שמא מתוכם ילמדו לשקר" וכל מילה נוספת ,מיותרת,,,,,,

    • תאונה עקב פתיחת דלת של רכב
      עו"ד אנושי אלי | 15/07/2010 09:18

      עמית, כפי שציינתי בתשובה לשאלה דומה לפני מספר ימים, מבחינת דיני התעבורה האחריות הינה על נהג הרכב אשר דלתו נפתחה וגרמה לתאונה. הדבר מעוגן הן בחוק והן בפסיקה. לגבי דיני נזיקין, נו שם זה קצת יותר מסובך אבל בגדול עיקרון האשמה זהה, לפרטים אנא פנה לפורום נזיקין. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

    • ואם הדלת הייתה פתוחה כבר אז יש שינוי בעמדה.?  לת
      עמית | 18/07/2010 16:41