זה לא עניין ,לא למשטרה,ולא לעירייה ,

  • רכב ללא טסט
    איל | 28/06/2010 22:36

    שלום, בבניין בו אני גר, ישנה חלקת חניה פרטית לדיירי הבניין. אחד משכני תפס שתי חניות בחלקה הנ"ל. אותן המכוניות כבר יותר משנה עומדות במגרש החניה, ללא טסט וללא אפשרות להניע אותן. כתוצאה מכך ישנו מצב שבו אין מספיק מקומות לשאר הדיירים בבניין באותה החלקה ואנו נאלצים להחנות בצד הכביש. ברצוני לדעת האם ישנה אפשרות לחייב את בעל הרכב להזיז את שתי המכוניות שלו? ואם כן האם עליי לפנות למשטרה או לעירייה בעניין? תודה

    • זה לא עניין ,לא למשטרה,ולא לעירייה ,
      מיקו | 28/06/2010 22:46

      אולי לתרבות הדיור, וכד,,

      • מדוע לא?
        איל | 28/06/2010 23:31

        מדוע לא? אם ביקשתי מהשכן להזיז את מכוניותיו מספר פעמים, תוך שהוא אומר שהוא יעשה זאת, בפועל שום דבר לא זז כבר שנה ומאז המכוניות עומדות כגורטאות.

      • אתה טועה, מיקו.
        איציק כהן | 29/06/2010 00:01

        באיזו עיר אתה מתגורר? אני מצרף לך קובץ ממצאי מבקר עיריית ב"ש בנושא רכבים נטושים- גם אם אתה לא גר בב"ש, בטח הדבר יסייע לך (אולי תעבור לב"ש...)

        • ררשות הרבים
          אלפי | 29/06/2010 07:24

          הדוח המצורף מתייחס לכלי רכב אשר ננטשו בשטח ציבורי. בשטח פרטי של בית משותף (בהסכמת רוב בעלי הדירות), ניתן להתלונן במשטרה על "השגת גבול" בניגוד לסעיף 18(א) של חוק המקרקעין, בתנאי שבעליו של הרבכ הבעייתי אינו דייר בבניין הנדון. אם בעליו של הרכב הוא כן דייר בבניין, אזי הפנייה צריכה להיעשות ע"י ועד הבית אל הסניף המקומי של "תרבות הדיור".

          • איציק ,כנראה שלא קראת את הקובץ ששלחת
            מיקו | 29/06/2010 08:47

            מדובר ברכבים ברשות הרבים ,במקרה האמור מדובר בחניה פרטית של הבניין שבעל הרכב הוא דייר בבניין ,,,

            • אני אסביר
              איל | 29/06/2010 11:17

              השכן הוא דייר בבניין, וחלקת החניה מחולקת לכך שיש לכל דייר חניה אחת פרטית משלו. נוסף לכך ישנן עוד 4 חניות נוספות שגם הן פרטיות לבניין עצמו (כלומר כל אחד מהשכנים בבניין בלבד ראשיים להחנות בה). שתיים מתוכן השכן תפס מלבד זו הפרטית שלו. כך למרות שמותר לו כביכול לתפוס את החניות האלו. הוא לא מזיז את המכוניות אף פעם כי הן גרוטאות ובעצם נוצר מצב שאף פעם לא תיהיה חניה לחלק מן הדיירים.

            • מיקו, אתה יודע מה? אני לוקח את דבריי בחזרה
              איציק כהן | 29/06/2010 11:24

              חשבתי שזהו מתחם חניה משותף לכלל דיירי הבניין. אם אכן 2 חלקות החניה בהן נמצאים הרכבים המושבתים הן חלקות פרטיות של בעל הרכבים, אז המצאות אין זה משנה לעניין זמינות מקומות החנייה עבור שאר דיירי הבניין אם הרכבים המושבתים נמצאים שם או שהחניות ריקות. אין זכות לאף אחד פרט לבעל החלקות לחנות שם, בין אם החניה פנויה או לא, ולכן בכל מקרה שאר הדיירים ייאלצו לחנות בצד הכביש. אייל, האם זה אכן המצב? מצד שני, גם בחלקות פרטיות ישנו איסור להחזקת גרוטאות (כפי שכתוב במסמך שצירפתי בהודעתי הקודמת), פשוט ע"פ חוק עזר עירוני שונה.

              • לא זה לא כך
                איל | 29/06/2010 13:56

                2 החניות התפוסות הן ממש לא של בעל הרכבים, הן חניות משותפות לכלל דיירי הבניין עצמו בלבד.

                • מה שמשנה ,זה שזה לא שטח ציבורי
                  מיקו | 29/06/2010 14:17

                  אלא שטח פרטי , ולצורך העניין זה לא משנה אם החניה היא פרטית בטאבו , או חניה פרטית של דיירי הבנין כקבוצה . העניין צריך להיפטר ע"י תרבות הדיור, המפקח על הבתים המשותפים,בית משפט ,וכ,, דבר נוסף, יכול להיות שהדייר לא מפנה את הרכבים , סתם מתוך עצלנות, חוסר היתחשבות, וכ,, נסה להציע לו לפנות את הרכבים ע"י מסירתם לסוחר גורטאות .