הוספה חשובה ע"י משה הנהג הנ"ל

  • שכחתי זימון למשפט מה עושים?!
    משה | 09/06/2010 01:57

    האישום: [תאריך מרץ 2009] נהיגה בכביש החוף [90] על 131 קמ"ש ע"י ממל"ז, שלחו כתב אישום, דחיתי תאריך זימון כי יצא בפורים, תאריך הבא היה ב24 למאי 2010, ושכחתי להופיע. עצם הטיעון [שלא הוצג בסופו של דבר בבית משפט...] היה, שאשתי היתה בהריון בסיכון גבוה [מרובה עוברים] בחודש שמיני עם צירים שכמה פעמים כמעט הובילו ללידה, [בסוף ילדה בזמן 15/4/09] יש לי טופס הפנייה למיון מכמה ימים אחרי העבירה, כי לא כל פעם הלכנו לרופא, כי לפעמים עבר לה, כמו באותה פעם שבה נעברה עבירת המהירות. אבל מרוב לחץ האינסטינקט מורה לך ללחוץ על הגז... טעות שלי כמובן. תכל'ס מה עושים כעת? דבר נוסף חשוב: את פסק הדין לא אקבל לכתובת שאני גר היום כי עברתי דירה לעיר אחרת. מה יהיה בגורלי? מה עליי לעשות על מנת למזער עונש/נזקים/אפשר לערער שוב בגלל ששכחתי? אני מבין שעונשי שלילה ל30 יום + 1000ש"ח + 10 נק', נכון? אבל זה חל או מהיוודע פסק הדין, או מהפקדת הרישיון המאוחר מביניהם? נכון? אפשר סדר בדברים?

    • הוספה חשובה ע"י משה הנהג הנ"ל
      משה | 09/06/2010 02:02

      רישיון משנת 2006 כיום כמעט 24 [יליד 86'] ללא הרשעות קודמות

      • דבר דבר
        דוד, מתנדב בתנועה | 09/06/2010 05:52

        לענין העבירה: כל ההסברים שלך הם ברמת תירוצים של גן ילדים ולא עושים רושם על אף אחד, אפילו לא עליך עצמך. אתה לא נוהג באמבולנס, אינך נהג אמבולנס. אם אשתך צריכה דחוף לבי"ח תזמין אמבולנס. אם החלטת ש- 10 דקות לא מעלות ולא מורידות, סע כחוק. לענין העונש: ביהמ"ש לא מוגבל לעונש שקבעת לעצמך ואתה יכול לחטוף יותר קנס ויותר שלילה. שלוש: לענין הותק בנהיגה: אתה נהג יותר מדי חדש בכדי לדבר על ותק בנהיגה ללא הרשעה. עפ"י הנוהג הקיים אפילו לא ניתן לרשום לך אזהרה (התנאים לאזהרה הם הודאה באשמה, ותק בנהיגה מעל 10 שנים, עבר ללא הרשעה ב- 5 שנים אחרונות). לענין מה לעשות: אתה יכול לכתוב למזכירות ביהמ"ש עם הסבר ולבקש ביטול פס"ד ומשפט חדש. לפני שתעשה את זה, כדאי שתתייעץ עם עו"ד שמבין בדברים האלה ואשר יגדיר לך את חומרת העונש קיבלת (או קולת העונש) ואת סיכוייך לצאת טוב יותר. לענין השלילה: אתה נוהג ללא רשיון נהיגה מהרגע שהשופט חתם על פסה"ד. משמעותו, ללא ר.נ. וללא ביטוח. הבעיה היא שתקופת הפסילה מתחילה לספור לאחור רק מהרגע שהפקדת את הרשיון. לפיכך, עצתי לך שתלך למזכירות ביהמ"ש, תשלוף את פסה"ד, תפקיד את הרשיון ותתחיל לקצר את תקופת השלילה. היה ותקבל משפט חוזר (ביטול פס"ד), תקופת השלילה שעברת בפועל תיספר לזכותך, כך שאתה לא "מבזבז" שלילה. חוץ מזה, ספר מה שלום אשתך והילדים? מגיע כבר מזל-טוב או שצריך להתאפק?