דוח חגורה

  • דו"ח על אי חגירה בתחילת נסיעה
    מוניקה | 08/06/2010 16:36

    עצרתי בתכנה מרכזית ת"א להוריד את אימי שנסעה לחיפה, בסימון אדום לבן.התחלתי לנסוע ובאתי לשים חגורה כאשר שוטר עצר אותי.שאל אותי האם אני יודעת מה עשיתי ואמרתי לו שלא.חזר על השאלה כמה פעמים ואמרתי שלא היתי חגורה כי ברגע שבאתי לחגור הוא עצר אותי.רק אז הוא שם לב שאני בלי חגורה. שאל אותי מה עוד עשיתי לא עפ"י חוק ומאחר שלא ידעתי הסביר לי שאסור לעצור/לחנות/להוריד נוסעים באדום לבן. אמרתי לו שהסימון הוא מסייע אך התמרור קובע, ולא היה שם תמרור שאוסר לי לעצור לדקה להוריד את אימי הפנסיונרית. השוטר נתן לי דו"ח על אי חגירה- 250ש"ח ו-6 נקודות. האם אני יכולה לערער? (יש לי הזהרה אחת אבל אני לא זוכרת האם עברו שנתיים ממנה או רק שנה וחצי). חשוב לי לציין שזו היתה ניידת של סיור שכונתי ולא משטרת תנועה. לא מצוין על הדו"ח יחידת תנועה. (לאן להגיש ערעור?) האם כדאי לי בכלל להתעסק או לשלם ולאכול את הלב שאמרתי לשוטר שאינני חגורה...תודה רבה על התייחסותכם!

    • דוח חגורה
      |עו"ד חקלאי. נועה | 08/06/2010 19:04

      שונו התנאים לאזהרה - היום דרוש 5 שנים ללא כל דוח או אזהרה כדי להיות זכאי לאזהרה. או שתשלמי הקנס או שתבקשי להישפט. אבל אם היית בנסיעה אז העבירה בוצעה. מאידך אם באמת היית במטר הראשון של הנסיעה אז אולי תזוכי מחמת זוטי דברים...

      • אני חולק על נועה ומודה לה
        דוד, מתנדב בתנועה | 08/06/2010 22:48

        על-פי הסיפור שלך, נהגת, עצרת, הנחת לאימך לרדת והמשכת בנסיעה. לא היתה לך שום הצדקה להיות ללא חגורה כאשר התחלת בנסיעה, משום שהיית חייבת להיות חגורה עוד לפני שעצרת. בנוסף, עסקת בפעולות שאינן מתחייבות לצורך נהיגה בזמן נסיעה. במילים אחרות, צריך לחגור את החגורה לפני התחלת הנסיעה ולא תוך כדי נסיעה/נהיגה. למדתי מושג חדש: זוטי דברים. תודה נועה.

        • מי שמך מול עו"ד מקצועית
          אלון | 13/06/2010 22:37

          מי שמך מתנדב,מול עורך דין מקצועית שלמדה מספר שנים,סליחה אבל אתה לא חושב שאתה קופץ מעל הפופיק?כאילו היא מומחית חוקית ממך . משכילה ממך,ועורכת דין מה שאתה לא,כואבת האמת אההה?

          • מותר להתווכח גם עם מומחים
            דוד, מתנדב בתנועה | 13/06/2010 23:22

            בין אנשים, משכילים ככל שהם, מותר שיהיו חילוקי דעות. כל עוד לא יורדים לפסים אישיים, זה לא מעליב. אני מוכן גם לקבל בקורת, אבל אתה לא מוסמך לקבוע את גובה הפופיק שלי ולפיכך אינך יודע אם קפצתי מעל הפופיק או לא. מוטב שתניח לנועה להגן על עצמה.