לבקש ...

  • הסבת דו"ח על שם אחר
    ארז ד. מאשדוד | 07/06/2010 10:56

    אני במקצועי עו"ד להוצל"פ ואיני מתעסק בתעבורה ולכן התחום אינו מוכר לי כלל. לאחרונה פנה אליי חבר קרוב שביקש טובה - להסב דו"ח תנועה שהוא קיבל ע"ש אחותו שמסכימה לכך ואפילו מצטרפת לבקשה. האחות נהגה ברכבו והדו"ח ניתן על-שמו. מתברר שהם שלחו מכתב בקשה להסבת הדו"ח למשטרת התנועה - יחידת הפניות ושם הם ניתקלו בסירוב עיקש להיענות לבקשתם בטענה ש - א. עברו מעל 30 ימים ואפילו מעל 80 ולכן אין מה לעשות בעניין! ב. המכתב חזר ע"פ אישור דואר "לא נדרש" וזה מספיק טוב בשביל לטעון שהדבר הובא לידיעתו של החבר. פניתי טלפונית ודיברתי עם מטפלת הפניות ואפילו שלחתי אליה מכתב וכמובן שדבר לא עזר!!!!! החבר מבקש להסב את הדו"ח על שם אחותו בכל מחיר שכן אחותו היא זו שביצעה את עבירת התנועה שמייחסים לו. איך ביכולתי לסייע להם?

    • לבקש ...
      אלפי | 07/06/2010 13:07

      מהשופט להעביר את התביעה ע"ש בעל הרכב לתביעה ע"ש הנהג בפועל, לאור תקנת התעבורה 162.

    • היו 30 יום לנקיטת צעדים ...
      אלפי | 07/06/2010 13:15

      בהתאם לסעיף 229(א) של סד"פ. ניתן לצאת מזה אם תוכיח כי דבר הדואר הרשום נישלח לכתובת בלתי נכונה, שלא באשמתך.

    • להגיש בקשה מנומקת
      |עו"ד חקלאי. נועה | 07/06/2010 20:48

      בקשה לפי סעיף 230 לחסדפ. כולל כל הנימוקים לעניית סיבת הפניה המאוחרת ותצהיר של מבצע העבירה שלוקח אחריות על הרכב במועד העבירה.

      • תודה על התשובות המגוונות  לת
        דוד | 08/06/2010 09:42

        • תודה על התשובות המגוונות  לת
          ארז דוד | 08/06/2010 09:44

      • למי יש להגיש את הבקשה?
        איריס | 22/06/2010 09:39

        לאותה יחידת תנועה שלא עונה במשך כל אותם 90 יום, או לבית משפט?