דו"ח ממל"ז

  • עזרה בדו"ח ממל"ז
    דן | 06/06/2010 17:45

    שלום לכולם, ביום חמישי שעבר נסעתי לטיול אם משפחתי ברמת הגולן. בזמן נסיעתי אל כביש 978 כאשר אני מבית במרעה האחורית אני רואה רכב לבן אם אורות כחול לבן מתקרב אלי. אני עצר בצד ניגש אלי שוטר (ש היה לבד ברכב) ואומר לי שנסעתי מהר. הוא שואל "כמה מותר לנסוע כאן" אני עונב "80" (בין אירוני אין גדר הפרדה ולא ראיתי תמרור). השוטר מזמין אותי לראות את המכשיר המראה 119 קמ"ש. יש לציין שלא אני ולא בת זוגתי שישבה לידי ברכב הבחנו בו מקודם בצד הכביש אז הנחתי שאולי הוא מדד רכב אחר ועד שנכנס לרכבו התחיל בתנועה והגיע אלי התבלבל בין הרכבים. ושאלתי אותו "יש סיכוי שהתבלבלת?". אני חייב להודות שתגובתו הייתה די קצונית, מצעקות "מה? אתה קורה לי שקרן" ל"עוד מילה שאתה אומר אני עוצר אותך אל אי ציות להורעת שוטר" למרות שרק ניסיתי להגיד שכבנתי היא לא שהוא משקר אלה שאולי הייתה כאן טעות. בת זוגתי התקרבה לניידת שהיא שמא את ששוטר צורעך ואז בדיוק השוטר החלית לעצור אותי. הוא אמר לי "תעלה לניידת אתה עצור". אמרתי לו שבסדר אבל אישתי לא נוהגת והוא משיר אותה אם חמתי ובתי בת ה4 לבד בצד הכביש. בקשתי לראות את טווח הבדיקה והתשובה "אני לא מראה לך כלום. אתה תבוא לבית משפט ותגיד שלא הארתי לך את הטווח". הוא שלך אותי לאוטו והביא לי את הדו"ח 114 אחרי הפחתה וטווח לטענתו 244מ' כלומר 750 ש"ח ו10 נק'. אינני משלה את עצמי שאני יכול להתלונן על שוטר שהוא מתנהג כמו בהמה ושמעיים לעצור אתי ללא סיבה רצינית ושיצא מזה משהו אבל האם יכול להיות שבבית משפט אני יכול לטעון משהו אל זה שהוא לא הסכים להראות לי את טווח המדידה, או אל ספק ברכב הנמדד (השוטר כמובן רשם שהיתי לבד על הכביש וששמר על קשר עין עד שעצר אותי). הסמך לקבל עצה מהמבינים. תודה, דן

    • דו"ח ממל"ז
      עו"ד אנושי אלי | 06/06/2010 20:25

      דן, כל דבר ממה שטענת תאלץ להוכיח במהלך דיון הוכחות בבית המשפט עם תבחר להישפט. התנהגות השוטר אינה מלמדת דבר וחצי דבר על אשמתך בפועל - כך שעליך לשקול טוב טוב באם הנך רוצה לנסות את מזלך בבית המשפט. בכל מקרה היוועץ עם עו"ד בטרם תקבל החלטה. בהצלחה עו"ד אלי אנושי מנהל פורום תעבורה.