חנייה תוך כדי חסימת כניסת כלי רכב

  • חניה פרטית וחסימות
    אדם | 22/05/2010 18:01

    שלום רב ואני מקווה שאני בפורום הנכוןרציתי לדעת אם יש לי חנייה פרטית לבית שרשומה בכל המסמכים הרלוונטים (טאבו,עייריה...) ומלבד החנייה אשר סגורה עם שער פרטי יש לי  עוד מטר מרווח שגם כן רשום כשייך לי, מה עלי לעשות במידה ואם רכב חוסם את הכניסה והיציאה? הרכב מחנה כשלושים ס"מ מהשער ולא שלושים ס"מ מסוף המטר חשוב לציין כי המטר הינו פתוח ולא מתוחם או סגור, האם זו הסגת גבול? האם זו חדירה לשטח פרטי? בגין עבירה זו מה עושים ולמי פונים משטרה? בית משפט לתביעות? אודה על התיחסותכם וסליחה מראש אם אני לא ברור

    • חנייה תוך כדי חסימת כניסת כלי רכב
      אלפי | 22/05/2010 18:27

      1) לפי תקנת התעבורה 72(א)(4) אסור להחנות כלי רכב במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב; לכל רשות מקומית אמור להיות סעיף מקביל בחוקי העזר העירוניים שלה, ולכן מזמינים פקח עירוני (אשר ישמח על המציאה) או מצלמים את הרכב/-ים ומגישים תלונה באגף החנייה של העירייה (תוך צירוף התמונה/-ות). התלונה תכלול כתובת מלאה בה בוצעה - כביכול - העבירה, מספר רישוי, תאריך, זמן מדוייק ו...נכונות להעיד אם תתבקש.2) במקרה שלך, הייתי שוקל - לחלופין - הגשת תלונה במשטרה בחשד להשגת גבול (כולל ראיות כנ"ל), בניגוד לסעיף 18(א) לחוק המקרקעין.האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

    • הפורום אינו נכון, אבל...
      עו"ד אנושי אלי | 22/05/2010 19:55

      אדם הנכבד הפורום אינו עוסק בעבירות וקנסות של רשויות מקומיות. אבל אם אנשים טובים עוזרים לך אז למה לא... . בהצלחה, עו"ד אלי אנושי.

      • הצעה (בעניין דוחות חנייה מאת רשויות מקומיות)
        אלפי | 23/05/2010 11:59

        לפי עניות דעתי, היות שהדוחות האלה הם על עבירות - כביכול - על חוקי עזר עירוניים אשר נחקקו מכח הסעיף 77 לפקודת התעבורה והסעיפים 72-70 לתקנות, יש מקום לדון בהם גם כאן (בהיעדר פורום אחר).