מהירותבדרך בינעירונית

  • דוח מהירות האם הקנס מוצדק חוקית
    מ | 02/02/2010 16:27

    נסעתי בכביש בינעירוני שבו במהירות המותרת היינו 80 ק"מ נתפסתי ע"י אקדח לייזר בדוח רשום שנסעתי על 107 ק"מ ולאחר הורדת 5 ק"מ המהירות עומדת על 102 ק"מ, ובכל זאת קיבלתי 8 נק' ו750ש"ח קנס. האם אני לא אמור לקבל רק 250 ש"ח קנס וללא נק' עקב מהירות של פחות מ- 25 ק"מ בדרך בינעירונית?

    • מהירותבדרך בינעירונית
      |עו"ד נ.חקלאי | 02/02/2010 16:37

      אם העובדות הן כפי שאתה מתאר - אז אכן היה צריך לתת לך קנס של 250 שח בלבד (ללא נקודות) אם זה המצב אז תגיש תוך 30 יום בקשה לביטול הדוח ואם יסרבו לבטל תגיש בקשה להישפט. לי יש תחושה שאולי אתה מתבלבל. כשהשוטר רושם בדוח 107 קמ"ש הוא כבר הפחית לך את ה- 5 קמש. כפי הנראה נקלטת על 112 קמש וקיבלת 107 אחרי הפחתה. אני מציעה שתבדוק היטב בדוח שלך. בהצלחה

      • מהירות בדרך בינעירונית
        מ | 02/02/2010 17:30

        רשום מפורש בדוח 252 מ"ר מהירות 102 כאשר בנסיבות רשום נתפס במהירות של 107 ולאחר הורדה 102

        • מהירות
          |עו"ד נ.חקלאי | 02/02/2010 20:12

          אם באמת זו דרך בינעירונית אז אכן נפלה טעות - וכמו שהצעתי לך תגיש בקשה לבטל הדוח ואם לא יבוטל תבקש להישפט. אם זו דרך עירונית (למשל בבגין בירושלים או בכניסה לאשדוד או בכל מיני ערים אחרות יש דרכים שמותר בהם 80) - אם זו דרך עירונית אז הדוח כן נכון - כי שם הקנס קופץ אחרי חריגה של 20 ולא של 25. בהצלחה.

          • מהירות בדרך בינעירונית
            מ | 02/02/2010 20:45

            תודה על התשובה את אכן צודקת זה היה בכביש בגין (חשבתי שזה נקרה דרך בינעירוני) אכן בעיון נוסף בדוח כתוב שזה דרך עירונית האם החוק לא מיקל בכבישים מעין אלו אשר דומים לכבישים בינעירונים? אני עם 5 שנות נהיגה ורק עם אזהרה (מהירות) שקיבלתי בשנה האחרונה

            • סע לאט - תגיע מהר!
              גיא "אנשים באדום" | 02/02/2010 22:04

              לא הבנתי את כוונתך לגבי ההקלה בכבישים אלה או אחרים. הרשויות (אלו או אחרות ואיני יודע מי הן בדיוק) קבעו את המהירויות -בכביש עירוני, בין עירוני, מהיר וכד'. "להילחם" ברשויות כדי לשנות דבר כזה זה נראה לי חסר סיכוי ואולי אף לא הגיוני. נכון, לפעמים אנו נוסעים בכביש בו מותר לנסוע "לאט" יחסית, כשאנו חושבים שהכביש מתאים למהירות גבוהה יותר ....... זה עדיין לא אומר שמותר לנו לטוססססס. לא תוכל לקבל אזהרה על הדוח הנ"ל, כי אינך עומד בקריטריונים - האזהרה שקיבלת בשנה האחרונה. תרשה לי לייעץ לך - סע לאט - תגיע מהר! נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com