אין הרבה מה לעשות

  • כניסה לצומת באדום (ממצב עצירה) בשוגג
    גיל | 31/01/2010 23:25

    שלום, הקדמה: נסעתי בכביש החוף צפונה, ירדתי במחלף קיסריה ונסעתי לכיוון מזרח. הגעתי לרמזור ראשון(צומת נחל חדרה) כאשר מאה מטר אחריו יש רמזור נוסף שבו: ישר זה לעפולה, שמאלה זה לכיוון זכרון. עמדתי באותו רמזור ראשון באדום. כנראה שהתבלבלתי, כי תוך כדי ההמתנה לרמזור הראשון לירוק, ראיתי פתאום את הירוק ברמזור המרוחק מאה מטר ממני, והתחלתי לנסוע. אחרי כמה מטרים פתאום ראיתי שני פלשים והבנתי את הטעות שעשיתי. מה אפשר לעשות? זה היה כל כך בשוגג. לא עברתי באדום תוך כדי נסיעה. פשוט התחלתי לנסוע בטעות. מה הקנס במקרה הזה? יש משהו שאוכל לעשות כדי שיקלו עליי? למי לפנות? לחכות שיגיע הקנס? אודה לכל עזרה, גיל

    • אין הרבה מה לעשות
      גיא "אנשים באדום" | 01/02/2010 06:46

      חציית צומת באור אדום היא עבירה חמורה העלולה להסתיים באסון. בהתאם לכך העונש - 1000 ש"ח + 10 נקודות. כמו כן באופן עקרוני המשטרה לא ממירה דוח בגין עבירה זו לאזהרה. יחד עם זאת כרגע אין לך מה לעשות, אלא לחכות לדוח שיגיע בדואר. אם אין לך עבירות (לפחות בשנים האחרונות) ואתה לא נהג חדש, נסה את מזלך ...... אולי תצליח - כתוב את דבריך למשטרה אולי תצליח ...... בהזדמנות זו תברך שהמקרה הסתיים בתמונה ולא חלילה ב .......... כשאנחנו בכביש אנו חייבים להתרכז במלוא תשומת הלב בכביש ובנעשה בו. בהצלחה! נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • נקודות
      ערן | 05/02/2010 03:18

      כדאי לך לבדוק כמה נקודות צברת בשנים האחרונות אם אתה מתקרב ל- 26 נקודות בשנים האחרונות פלוס 10 נקודות על רמזור אדום אתה עלול להיפסל מנהלית לשלושה חודשים, ומכיוון שמדובר בדוח מצלמה אתה יכול לטעון כי לא אתה נהגת ולהעביר את הדוח על שם נהג אחר שאין לו סיכון לקבל שלילה מנהלית או שלא עושה שימוש ברשיון

      • נקודות - הבהרה
        גיל | 05/02/2010 10:04

        איך אני יכול לבדוק כמה נקודות יש לי? איפה אני יכול למצוא את הקשר בין מספר הנקודות לעונש ? (כמה נקודות זה נהיגה מונעת, כמה נקודות זו שלילה וכולי)? תודה.