כן זה נכון

  • התיישנות דו"ח חניה של עירייה
    לילך | 31/01/2010 16:01

    שלום רב, רק לפני מס' ימים שיניתי את כתובתי וקיבלתי דו"ח חניה של עירייה משנת 2008 . ביקשתי מגובה המס את משלוח ההודעות בדואר רשום מיום ביצוע הדו"ח כדי לבדוק התיישנות וגיליתי שאת הודעת הקנס הראשונית הם שלחו לי לאחר שנה וחצי מיום ביצוע העבירה . כמובן שטענתי להתיישנות על עבירת הקנס. מאחר שברשותי רכב של חברה בה אני עובדת ועליו בוצע הדו"ח , גובה המס טען שבמקרה של הסבת הדו"ח על שמי משם החברה, קיימת התיישנות של שנתיים מיום ההודעה על ההסבה של הדו"ח מהחברה לשמי , האם זה נכון ? ולפי איזה חוק מדובר ? תודה לילך

    • כן זה נכון
      |עו"ד נ.חקלאי | 31/01/2010 17:37

      סעיף 225א לחוק סדר הדין הפלילי 225א. מועדי המצאה בעבירות קנס (תיקון: תש"ן, תשנ"ו)4, 10 (א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיפים 69ב ו- 70א לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה. (ב) אין באמור בסעיף קטן (א) כדי למנוע הגשת כתב אישום נגד מי שביקש להישפט לפי סעיף 229, אף אם עברו המועדים הקבועים בסעיף קטן (א).