הכשרה וזכאות לשכר

  • האם ניתן לפטר בעת הכשרה ללא עילה ?
    ברק | 21/02/2010 20:56

    שלום רבהתקבלתי לעבודה במקום מאוד מסודר בשדה התעופה. לאחר כמה ימים של התלמדות פנתה אלי אחראית כח אדם הרעיפה עליי המון מילים טובות ואמרה שלא נמשיך את ההתלמדות.אני לא מודע למעמדי כעובד בהתלמדות ולא מצאתי מקום להתווכח.חודש אחר כך נחרדתי לראות שעל יותר מ20 שעות עבודה קיבלתי שכר זעום של 50 שח ולא קיבלתי תלוש משכורת.2 שאלותהאם אני יכול לדרוש מהם תלוש כזה כמתלמד והאם יש עילה לתביעה בגין הלנת שכר גם על תקופה שבה הייתי מתלמד ?בתודהברק

    • הכשרה וזכאות לשכר
      עו"ד רענן קריב | 22/02/2010 10:06

      מותר למעסיק להחליט לא להמשיך ולהעסיק אותך ובעניין זה אין לך עילת תביעה. אתה זכאי לשכר עבור כל שעות ההכשרה, בגובה שכר מינימום לפחות, אתה זכאי לתלוש שכר בגין התקופה בה עמדת לרשותם, ואם לא תקבל תלוש שכר ולא תקבל את מלוא השכר - תהיה לך עילת תביעה נגד המעסיק הן על הלנת שכר והן על אי מתן תלוש שכר.

    • ראה תשובתו המלומדת של עו"ד קריב  לת
      עו"ד שי בן נתן | 22/02/2010 14:42