תנאי העסקה- דיני עבודה

  • תנאי העסקה
    אלי | 21/02/2010 02:11

    שלום כיצד על עובד להגיב כאשר המעסיק מעלה התניות חדשות לקבלת בונוס שהינו חלק ממרכיב השכר בעולם המכירות(בסיס+בונוס)כאשר מדובר שאם לא עומד בהתניות אלו המעסיק מקזז משכרו של העובד וקונס אותו,מדובר בכול חודש בהתניה חדשה,כיצד התגובה של העובד לא תסכן את פרנסתו באם פעולת הקנסות וההתניות בניגוד מוחלט לחוזה העבודה הן לא חוקיות?האם בית דין לעבודה יתן סעד ויגן מפיטורין?תודה וכיצד על העובד לנהוג במתן קנסות אלה הפוגעים בשכר?

    • תנאי העסקה- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 14:19

      מעסיק לא יכול לשנות ללא הסכמת העובד את בסיס השכר שלו. אם הוא עושה כן המדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה המצדיקה התפטרות בדין פיטורים. בית הדין נוטה לתת סעד באם נגרמה כתוצאה מכך לעובד הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה.