עובד שגנב- דיני עבודה

  • פיטורי עובד שגנב מהחברה
    חנית | 19/07/2009 11:09

    פיטרתי עובד שעבד אצלי כנהג במשך 10 חודשים. בהסכם עם תחילת עבודתו ניתן לו רכב ונאמר לו במפורש כי הרכב הוא להסעה הביתה וחזרה לעבודה (מקום העבודה 20 דק' ממגוריו). היו פעמים בהם ביקש הנהג את הרכב לצרכיו האישיים ועליהם הוא שילם דרך המשכורת. בחודש האחרון גיליתי חריגה משמעותית בדלק (2500 ש"ח), כאשר בדקתי זאת באמצעות תוכנה שיש לי מחברת איתורן גיליתי כי הוא ביצע נסיעות חריגות ברחבי הארץ וזאת ללא ידיעתי. עם הפרת אמון חמורה זו אני שואלת מה מגיע לו מבחינת החוק? האם אני יכולה להחתים אותו על מסמך הסכם בכדי לאלהגיע לתביעה? האם אני יכולה לדרוש את התשלום על הדלק? בנוסף הוא ביצע 3 תאונות וקיבל דו"ח משטרתי איך אני יכולה לפתור זאת מבלי שאצא בנזק גדול? האם אני יכולה למנוע ממנו את המשכורת האחרונה? אודה על תשובה מהירה בברכה חנית

    • עובד שגנב- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 19/07/2009 12:26

      אם הוא חתוום על הסכם כי כל חריגה הוא ישלם עליה- את יכולה לקזז זאת אם וא לא חתום על הסכם לא ניתון לקזז משכרו את חייבת לתבוע אלא אם וא יסכים להגיע איתך להסדר כלשהו. פיצויי פיטורים הוא לא זכאי לקבל ולעניין הודעה מוקדמת את יכולה לטעון כי בנסיבות אלו הוא לא זכאי להודעה מוקדמת. לעניין התאונות והדו"ח צריך לראות את החוזה , אם מדובר בדו"ח ותאונות שנעשו תוך כדי העבודה לצרכי עבודה, לרוב הפוליסה שלך אמורה לכסות זאת.

    • שימי לב לנקודה חשובה
      שיר ורד | 20/07/2009 00:14

      השארת הרכב לעובד לצורכי נסיעה הביתה וחזרה בלבד היא בעייתית ביותר. לפי החוק במקרה כזה חלה עלייך חובה לנכות משכרו מס בגין שווי שימוש כמו עובד המקבל רכב צמוד ללא הגבלה.אם זה לא נעשה את עוברת על פקודת מס הכנסה, אם זה כן נעשה, יכולה להיות לעובד זכות לתבוע פיצוי בגין הפסד ההכנסה הנובע מכך שהוא משלם שווי מס מלא, אך מקבל את הרכב רק לצורך נסיעות לעבודה וחזרה.השימוש ברכב ללא רשות עשוי להראות במקרה כזה כנטילת החוק לידיים, ובהתחשב בנסיבות אלו יתכן וכן יהיה זכאי להודעה מוקדמת. (לפצויים לא יהיה זכאי, מאחר ומדובר בפיטורים מוצדקים של מי שעבד פחות משנת עבודה).ניתן היה למנוע את הבעיה ע"י חיוב העובד בשווי שימוש וגילום שווי השימוש, אך זה מאוד לא כדאי למעביד.

      • חוץ מזה רק בית הדין לעבודה יכול להצהיר שאדם Xאינו
        אוטו | 20/07/2009 00:35

        זכאי לפיצוי בגלל גניבה ואים לא תהייה תלונה במישטרה עים תוצאות ברורות והאיש לא יודה בכך "שגנב"הרי שכאן תהייה המילה שלו מול המילה של המעסיק "הרשע",תמיד תדעי איך תיכנסי לשם לעולם לא תדעי איך תצאי משם מאחר ומתוך נסיון כדאי לך לשלם לו ולאחר מכן לתבוע נזקייך כי הלנת פיצויי פיטורין יכולה לעלות לך הון כסף. למען גילוי נאות ,אני לא עורך דין .