ימוע- דיני עבודה

  • שימוע לפני פיטורין
    טל | 17/07/2009 16:13

    לא נערך לי שימוע לפני פיטורין, מהן הזכויות עובד שלי? אתאר את השתלשלות העניינים: עבדתי כמתמחה במשרד רו"ח (כ- שלוש שנים) לאחר חזרתי מחופשת הפסח(04/09), בשיחת טלפון קצרה מאחד השותפים בעודי במשרד, נקראתי לחדרו, הוא הודיע לי על הפסקת עבודתי. דובר על המצב הכלכלי ועל כך שלאחר שקלול הנתונים באותה נקודת זמן לא עמדתי במצופה, אציין כי היו לי לא מעט ברייקים בשל בחינות באוניברסיטה , בחינות מועצה וכדו' ובשיחת השכר האחרונה שנערכה לי ב- 07/08 העלו את שכרי והבנתי מהשותף שהם מודעים לכך שאני לא מתקדם מקצועית עקב הבחינות והם" נותנים לי גב" ויגלו סבלנות באותה שיחה , היה ידוע לשותף שלמעשה עד01/09 לאחר חזרתי מבחינות המועצה לא יהיה לי רצף בעבודה ולמעשה , ניתן לי שקט נפשי בידיעה שלאחר בחינות המועצה אחזור לעבודה סדירה ומלאה ואוכל להוכיח את עצמי...קיבלתי את ההודעה על הפיטורין די בהלם , אציין כי באותה תקופה הייתי אמור לקבל משוב על עבודתי , נוהל מקובל במשרד , חבריי לעבודה קיבלו משוב , אך משום מה אני לא קיבלתי, המנהלת הישירה שלי די התחמקה מהנושא וזה "הריח" לי לא טוב, בדיעבד לאחר השיחה עם השותף בה טענתי כי הדבר לא היה בסדר, הוסבר לי כי אני צודק אך משעה שהחליטו על פיטוריי לא היה טעם במשוב זה. אסכם עד כאן ואומר, בשיחה אחת, קיבלתי הודעה על פיטורין ללא הזכרת הזכות לשימוע ולו במילה קטנה, נכנסתי לשיחות אצל השותף באותו שבוע כדי לדבר על ליבו ולהבין מה היה לא בסדר, הוא נתן לי לשפוך את הלב וציין כי דלתו פתוחה לכל בקשה, כך אכן היה...אך כשביקשתי לדעת דרכו מהמנהלים/או ישירות מהמנהלים שעבדו איתי ממש מתי הייתי לא בסדר? ומדוע דוקא אני? סורבתי. הוא טען כי זה לא נעים למנהל לשבת ולהסביר את הדברים.... בכל מקרה התעקשתי קצת אך לבסוף ויתרתי... השותף הודיע לי כי הם יחכו עד סיום ההתמחות (חודש לפני למעשה...) ביקשתי מהשותף מנהל עוד קצת זמן וקיבלתי כ- שלושה שבועות(אציין כי בשיחתי איתו הוא אמר לי מפורשות שהמשרד נכשל בעניין של המשובים והבנתי ממנו שזה בפרט מכוון אליי) סה"כ הודעה מוקדמת של חודשיים ועשרה ימים לפני הפיטורין (1/07)... בנוסף קיבלתי מכתב המלצה.. זה לא המקום להרחיב , אך יצאתי עם טעם רע , טעם של דברים שהתבשלו כבר הרבה זמן ולמעשה הרגשה שפשוט סימנו וזהוייתכן ולא סימנו אך זו התחושה שנתנו לי.... (אציין כי האוירה במשרד הייתה שנעשה לי עוול, אחד העובדים הבכירים אף סיפר לי כי ב-07/08 בשיחה שלו עם אחד השותפים הבכירים הוא ציין בפניו כי"הם פשוט הורגים אותי" בכך שלא ניתן לי סיכוי הוגן להצליח ולהתקדם..) שאלתי היא , בהתחשב במכלול העניינים שפורטו לעיל האם הארכה שניתנה לי, ההמתנה עד מועד סיום ההתמחות, מכתב ההמלצה גורעים מהזכות לקבל שימוע הוגן ותקין( אפילו את המעט, שיחת המשוב המקובלת , לא קיבלתי), האם ביה"ד לעבודה יראה בדברים אלו כמחפים על אי - מתן השימוע...מהן זכויותיי? אודה לתשובתכם.... סליחה על הפירוט הרב אך אודה ולא אבוש, כי דוקא כאן אני מרגיש שאני יכול קצת לפרוק את התסכול ועוגמת הנפש...

    • ימוע- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 18/07/2009 23:47

      אני סבורה כי ביה"ד יחשוב שנתנו לך יחס הגון לחלוטין ומכל מקום המעסיק בוודאי יטען כי נעשו איתך מספר שיחות ו/או כי נעשתה איתך שיחה לאחר הפיטורים ( שגם זה הוכר).