פיטורים

  • מכתב פיטורין
    ר. | 15/07/2009 13:16

    אני עובדת במקום אחד 13 חודשים. הבוסית שלי אמרה לי שאני מפוטרת. היא לא נתנה לי מכתב פיטורין וגם אמרה לי לא להופיע יותר לעבודה (לחודש הנוסף-חוק הודעה מוקדמת). היא אמרה שגרמתי לה נזקים רבים, ולכן לא נותנת פיצויים ולא חודש נוסף. היא אמרה שתשלח לי מכתב פיטורין בדואר אבל היא שקרנית פתולוגית. א. מה אני אמורה לעשות במצב זה? ב. מחר יש לי יום עבודה, האם לבוא לעבוד? תודה רבה על הפורום הזה, וגם על שאלות נוספות ששאלתי כאן ועזרתם לי מאד.

    • פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 15/07/2009 13:20

      לפי חוק הודעה מוקדמת, הודעה על פיטורים(והתפטרות) היא בכתב. את יכולה להיאחז בכתוב, לבוא לעבודה ולטעון שכל עוד לא קיבלת הודעה בכתב על פיטורייך - לא פוטרת ואת ממשיכה לעבוד. יש להניח שמכתב הפיטורים לא יאחר לבוא. היערכי להגשת תביעה. הכיני כל מסמך הנוגע לעבדוה, הכיני כבר תרשומת של גירסתך העובדתית על כל הטענות כלפייך. רצוי מאד לפנות כבר לייעוץ משפטי.

      • המשך לשאלתי
        ר. | 15/07/2009 14:08

        תודה על התגובה המהירה! האם זה רצוי? להודיע לבוסית בכתב כי 1. אני לא רוצה להתפטר. 2. כהמשך להודעה שלה בעל-פה אני מבקשת מכתב פיטורין. זאת כדי שלא תאמר שאני התפטרתי, וגם קראתי פסק דין שאפשר לתבוע מעביד שלא נותן מכתב תוך שבוע.

        • קראת מה שכתבתי?
          עו"ד רענן קריב | 15/07/2009 16:05

          כתבתי לך: לכי לעבודה. לא המלצתי על שום התכתבות. פשוט לכי לעבודה כרגיל, וכשתשאל אותך המנהלת "מה את עושה פה, הרי פיטרתי אותך?", עני לה: לא קיבלתי שום הודעה בכתב על פיטוריי.

          • תודה רבה לך!  לת
            ר. | 15/07/2009 18:19