העסקת עובד סיעוד ישראלי

  • העסקת עובד
    אור | 23/06/2009 22:23

    יש לי אח נכה ,לפני שנה נפצע בתאונת דרכים.זקוק לליווי,תמיכה,יש לו רישיון לעובד זר.בינתיים אנחנו מעוניינים להעסיק בחור ישראלי ל-4 שעות ביום.איך עושים זאת? לאחי אין אפוטרופוס כרגע,אני מסדרת את עינייניו.האם צריך לעשות הסכם כלשהו? מי חותם על ההסכם? האם מספיק שנותנים שיק בסוף חודש? מה כותבים בהסכם?איזה ביטוחים משלמים?האם עדיף לסכם העסקה לפי שעות או לפי תשלום חודשי?אנא עצתכם המהירה.

    • העסקת עובד סיעוד ישראלי
      עו"ד רענן קריב | 24/06/2009 11:03

      מדובר בהעסקה רגילה של עובד. כל דיני העבודה חלים על העסקתו. אם אתם זקוקים לייעוץ מפורט יותר כדאי אולי לפנות לייעוץ משפטי. אם אחיך במצב שאינו מאפשר לו לקבל החלטות, אולי צריך לפעול לקביעתו כפסול דין ולמנות לו אפוטרופוס. הפני את השאלה גם לפורום דיני משפחה.

    • השלמת תשובה
      שיר ורד | 24/06/2009 15:33

      מאחר ואתם מחפשים עובד ל 4 שעות ביום בלבד, נראה שאחיך מסוגל לתפקד חלקית באופן עצמאי ןמחשבתו צלולה ולכן קיים סיכוי נמוך ביותר לקביעתו כחסוי ומינוי אפוטרופוס. לכן, מן הראוי שהוא זה שיהיה המעסיק יסכם עם העובד את תאני העבודה ויחתום על ההסכם (כמובן בעזרה של יתר בני המשפחה). גם אם ימונה אפוטרופוס , אם יש הורים מתפקדים בת זוג, או ילדים בגירים יעדיף בית המשפט למנות אחד מהנ"ל לאפוטרופוס לפני שימנה אח או אחות. לעצם העניין, העסקת עובד ישראלי בחצי משרה, כנראה לא תחסוך לכם בהוצאות לעומת העסקת עובד זר במשרה מלאה, כי קשה למצוא היום עובדים ישראלי שיסכימו לעבוד בסיעוד בשכר מינימום או קרוב לכך. אם מדובר בליווי בלבד, כלומר ללא עבודות בית, האכלה, רחיצה , וכו,אז יש סיכוי למצוא מישהו כזה לתקופה קצרה, למשל צעיר שחוסך כסף לנסיעה לחו"ל ורוצה לבלות בחלק משעות היום. בניגוד להעסקת עבוד זר, אין חובה לחתום על הסכם, אך רצוי להכין הסכם כזה, שיגדיר את תפקידיו של העובד, שעות עבודתו ותנאי השכר שסוכמו עימו. רצוי לרשום כל תנאי החורג מהזכויות המוקנות לעובד ולמעביד בחוק. יש לשלם על העובד ביטוח לאומי וכן לבטח אותו בקרן פנסיה (לאחר תקופה של 3 או 6 חודשים). אין חובה לעשות ביטוח צד ג ואין צורך בביטוח רפואי. אפשר לשלם במזומן או בצק. יש לשריין עתודות כספיות לדמי הבראה, דמי מחלה, חופשה ופצויי פיטורים. עליכם למצוא פתרונות בימים בהם יעדר בגלל מחלה או חופשה.העסקה לפי שעות מצריכה רישום מדוקדק של שעות העבודה ועשויה לגרום לויכוחים מיותרים אם לא נעשית כראוי. לכן, אם אתם מעריכים שתצטרכו לשנות את שעות העבודה במקרים רבים (למשל בגגל אירועים משפחתיים, בדיקות בבתי חולים וכו) אז אולי עדיף לשלם לפי שעות, אם מדובר בשעות וימים קבועים אז יותר פשוט לשלם שכר חודשי קבוע.