לא אבל

  • האם מותר למעסיק לדרוש מעובד לשלם בעבור לבוש מדים.
    ג | 17/06/2009 20:20

    שלום רב, במקום העבודה שלי (מטבח במסעדה) המעסיק "סגר עסקה" עם חברת הלבשה שתספק לעובדים מדים של תלבושת אחידה. בתמורה נדרשים העובדים לקחת חלק ב"הוצאות הכביסה" בעלות של 135 ש"ח בחודש. לחליפין, אם העובדים אינם מעוניינים בכך, עליהם לרכוש מדים בעלות של 400 ש"ח. האם מותר למעסיק לגבות תשלום עבור לבוש. אציין שבמסעדה יש מדים ישנים שאותם רוצה המעסיק להחליף.

    • לא אבל
      עו"ד רענן קריב | 18/06/2009 13:39

      מעסיק יכול לדרוש קוד לבוש, אבל עליו לפחות להשתתף בעלות הביגוד. אם זו דרישה חדשה לעובדים קיימים זו הרעה בתנאי העבודה.