התיישנות במקרקעין

  • התיישנות במקרקעין
    מאיר גולדמן | 20/06/2012 02:06

    שלום, ברצוני לשאול שאלה המתייחסת להתיישנות במקרקעין לאור התרחיש הבא: בית הושכר ל-x ללא חוזה שכירות x חי בדירה עם משפחתו מעל 25 שנה ופתאום המשכיר רוצה את הנכס ולפנות את x ומשפחתו מהדירה. האם קמה זכות כלשהי ל-x במצב דברים זה ואם כן באילו תנאים (אני מודע לכך שמדובר בשאלה רחבה תלויית הקייס הספציפי ועל כן אסתפק גם בתשובה כללית) שנית לעניין התיישנות - אני יודע שאם מדובר במקרקעין מוסדרים שלא נרשמו אזי חלה התיישנות אם עברו 25 שנה כמו במקרה שלנו. אם אני x איך עובדה זו פועלת לטובתי? האם זה אומר כי המשכיר לא יכול כבר לטעון לזכות הבעלות על הדירה כי עברו 25 שנה? מהי הנפקות להתיישנות של 25 שנה במקרה שתיארתי? תודה רבה, אשמח לתשובה רחבה ככל הניתן.

    • התיישנות במקרקעין
      עו"ד גיא ראשין | 20/06/2012 15:22

      מאיר שלום, סוגיית ההתיישנות במקרקעין הינה סוגיה רחבה ביותר. על מנת להשיב לשאלתך כפי שביקשת ובאופן מורחב מוצע כי תפנה לעו"ד, תציג בפניו את הפרטים לאשורם ותקבל חוות דעת. בברכה, עו"ד גיא ראשין

      • לעו"ד גיא ראשין - תודה רבה על המענה אולם אשמח אם
        מאיר | 20/06/2012 19:24

        תוכל בבקשה לפחות להסביר מה הנפקות של טענת התיישנות באופן כללי???? אפ אני שוכר נכס במקרקעין מוסדרים לא רשומים ועוברים 25 שנים האם אוכל לתבוע בעלות????

        • התיישנות
          עו"ד גיא ראשין | 21/06/2012 00:18

          מאיר שלום, בקצרה: המונח התיישנות מתאר מצב שבו כאשר לאדם קיימת עילת תביעה כלפי אחר, קיימת מניעה בדין ואין הוא יכול להביאה לבירור בבית המשפט. במקרקעין מוסדרים אין אפשרות לרכוש זכויות [כפי שאתה, כשוכר, מבקש לעשות] מכוח התיישנות [ס' 159ב לחוק המקרקעין]. גם לזאת יש סייגים [שאין זה המקום לפרטם]. להבנתי, כפי שמוצגת שאלתך בהן אתה שוכר נכס במקרקעין מוסדרים, בידיעת הבעלים, שלא ויתר על זכויותיו, אינך יכול לתבוע בעלות. בברכה, עו"ד גיא ראשין