גדר משותפת

  • גובה גדר הפרדה בין בתים פרטיים
    שבע | 19/06/2012 17:31

    שלום, אני גרה במושב בבתי פרטי ללא גדרות. כיום אני מעוניינת לבנות גדר הפרדה ביני לבין השכן. שאלותיי: 1. מהו גובה הגדר שהחוק מתיר לבנות? 2. בהנחה שאני בונה את הגדר על שטחי האם אני זקוקה להסכמת השכן? 3. האם עלי להוציא רישיונות לבניית הגדר? ואם כן אל מי עלי לפנות? 4. האם באיזושהי קונסטלציה ניתן לחייב גם את השכן בהוצאות בניית הגדר?

    • גדר משותפת
      עו"ד גיא ראשין | 20/06/2012 14:59

      שלום רב, גובה הגדר בדכ מופיע בתקנון תכנית הבנין הרלוונטית ותוכלי לבדוק זאת שם. אם את בונה על שטחך בלבד, אינך זקוקה להסכמת השכן, אך אם תבני על הגבול, תיאלצי לקבל את הסכמתו ואז החיוב יחול, בד"כ, באופן שווה על שני הצדדים. לגישתי תמיד טוב לעשות את הדברים בהסכמה במיוחד כאשר מדובר בשכנים. כן- תצטרכי לקבל היתר לבניית הגדר בועדה המקומית המתאימה. בברכה, עו"ד גיא ראשין

    • היתר בניה לגדר בין שני בניינים
      משה מעוז | 21/06/2012 01:12

      גם אם אין בתב"ע התייחסות לנושא הגדר, ניתן להגיש בקשה להיתר בניה במסגרת עבודה מצומצמת לגדר בגובה של עד 1.5 מטר, וזאת על פי הקבוע בתקנות.