התקנת רשת יונים

  • תשלום עבור התקנת רשת יונים בבית משותף
    ענבל אלבז | 05/06/2012 20:41

    שלום, שמי ענבל אני מתגוררת בבית משותף המונה כ 30 דירות. לאחרונה הוועד כינס אספת דיירים בה הוחלט על פי רוב, כי על הדיירים לשלם 500 ש"ח עבור רשת יונים במסתור כביסה של כל דירה. אני התנגדתי להצעה מאחר ואני מתגוררת בדירת גן בה אין מסתור כביסה ועבור כספי לא אקבל כל תמורה. בדקתי בחוק המקרקעין ומצאתי כי בסעיף 62(א) לחוק נאמר כי החלטה המטילה על בעל הדירה חובות או תשלומים אשר אינם פורשו בחוק, מחייבת הסכמת בעלי הדירות  הנוגעים בדבר. השאלה שלי האם כאשר מדובר בהחלטה שאינה חלה על הרכוש המשותף, אלא על כל דירה באופן פרטני ובהחלטה שהתקבלה באסיפה, האם אני מחויבת לה והאם עליי לשלם את הסכום שנקבע? אודה לעזרתכם שכן כרגע ישנו סכסוך בין מספר בעלי דירות. תודה

    • התקנת רשת יונים
      עו"ד גיא ראשין | 06/06/2012 06:53

      ענבל שלום, יש לבדוק את תקנון הבית המשותף. עקרונית,הוצאה להתקנת רשת אינה מפורשת בחוק המקרקעין ולא ניתן לחייב בה מי שאינו מסכים [בודאי אם התקנתה פוגעת למשל בחזות הבנין]. אם הרשת מיועדת רק לשמירת הרכוש המשותף, אזי החלטת האסיפה מחייבת. בכל מקרה בענייני בית משותף, הצעתי היא לפעול על פי הגיון ושכנות טובה. בברכה, עו"ד גיא ראשין