רשות מקומית

  • נוהג כמחייב
    זלמיאן | 05/06/2012 16:03

    האם ניתן לטעון מרשות מקומית שהתעלמותה מחריגות בנייה של שכנים מחייבת אותה שלא לאכוף זאת כלפי אדם אחר? או לחילופין לחייב אותה לאכוף את חריגות הבנייה כלפי יתר השכנים?

    • רשות מקומית
      עו"ד גיא ראשין | 06/06/2012 07:12

      שלום רב, אם שכן מבצע חריגות בניה, אין הדבר מתיר לאחרים לעשות זאת ולעבור על החוק. ניתן לפנות בהליך משפטי בדרישה לאכוף דין או צווים שהוצאו על ידי הרשות ולא קוימו. בברכה, עו"ד גיא ראשין.

      • ומה קורה אם לא הוצאו צווים
        גל זנזורי | 06/06/2012 09:25

        והרשות החליטה להוציא צווים רק לאדם אחד מתוך 100?האם הוא יוכל לחייב את הרשות להוצאת צווים לכל החורגים?

        • רשות מקומית
          עו"ד גיא ראשין | 06/06/2012 23:14

          שלום רב, יכול לנסות להגיש הליך משפטי מתאים כנגד הרשות למשל בטענה כי אינה ממלאת את חובתה כרשות בעניין זה. תוצאת ההליך אינה מובטחת, כמובן. בברכה, עו"ד גיא ראשין.