מכירת מקרקעין שנתקבלו בירושה

  • דירת בירושה - 6 אחים
    baba - gam | 27/03/2012 03:09

    בית אשר עבר בירושה ל - 6 אחים , מזה שנתיים לא הגיעו אלה להסכמות ברורות לעניין מכירת הבית !! בצוואתה של המורישה , נכתב מפורשות כי אף אחד מבניה או בנותיה , לא !! יהיה רשאי לקנות את הנכס !! ( ביקשה זאת וידעה גם למה ... המנוחה ז"ל לא רצתה מלחמת עולמות בין ילדיה .. !!! ) ימכר הבית ורק לצד ג' ! זו בקשתה בצוואה .. כיוון שרבים המחלוקות בין האחים , מצאו שלושה מהם למכור את חלקם לאדם זר !! וזאת מבלי ליידע את שאר האחים ! או לבקש אישורם בנושא ובכתב !!! פעלו אלה באופן נסתר מאחורי גבם !! שאלתי : האם אין בזה עבירה כלשהיא ? האם עסקה זו כשרה ? ניתן לפנות לבית המשפט לביטול עסקה זו ? הרי האחים היו צריכים להגיע להסכמות בינהם .. ומשלא הגיעו !! היה עליהם לפנות לבית המשפט לפירוק שיתוף .. !זו הדרך הכשרה האם נכון או טועה ?? בנוסף אשמח לדעת אם יכולים לעזור לי באומדן + - לגבי שכרו של עו"ד בנושא הזה .. עלות משוערת ..  תודה !!

    • מכירת מקרקעין שנתקבלו בירושה
      עו"ד שירן רומנו-הרוש | 27/03/2012 16:06

      יש לבחון נוסח הצוואה. באם ציוותה המורישה כי הבית ימכר רק לצד ג', הרי שעל פניו נראה כי מעשיהם של שלושת האחים איננו נוגד את הציווי. ראוי לבחון האם פרשנות זאת מתיישבת עם יתר הוראות המצווה כפי שבאות לידי ביטוי בצוואה. באשר לפירוק שיתוף- אין חובה כאמור לבצע פירוק שיתוף לצורך ביצוע מכירת החלקים של כל אחד מן האחים אולם לרוב קיים קושי במציאת רוכש סביר אשר יסכים לרכישת חלקים במושע (קרי אחוזים מן הנכס) ללא אפשרות לממשם. בברכה, עו"ד שירן רומנו (הרוש) חברת עו"ד אברהם ללום ושות'