היתר בניה לא תקין

  • היתר בניה לא תקין
    טל | 25/03/2012 19:09

    במגרש הכדורגל ליד ביתי הוקמה בשנת 95 אנטנת תורן סלולרית ומבנה תקשורת.אני רכשתי את הבית בשנת 2006 בידיעה כי האנטנה נבנתה בהתאם לחוק.לאחר הגשת בקשה לרשות(השנה) להציג בפני היתר לאנטנה(בעקבות רישוי עסק )הציגו בפני היתר ואת הבקשה להיתר.הבקשה להיתר אינה חתומה ע"י בעל הקרקע (ממ"י) וע"י מבקש הבקשה (ראש המועצה דאז).השאלה הנשאלת האם ההיתר תקין?והאם ניתן לעשות משהו בשל ההיתישנות מאז הקמת האנטנה בשנת 95?.תודה מראש,טל

    • היתר בניה לא תקין
      עו"ד שזר תומר | 25/03/2012 23:17

      אולי שלחו לך צו לא מלא ולא חתום... בכל מקרה, התיישנות - ניתן להתגבר על זה, ולטעון כי רק כעת ידעת שזה ללא היתר. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

    • חתימות הדרושות על היתר
      ראול | 26/03/2012 14:26

      חתימה של המינהל על היתר הינה סוגיה סבוכה ומורכבת בין בחקיקה בין בפסיקה. אומר רק כי בשנת 2009 נחקק סעיף 2ג1 לתקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר תנאיו ואגרות) המסייגת את הצורך בחתימת המינהל על היתרים לכל הפחות בהיתרים שלא נדרש בהם הוספת רצפה או שימוש שטרם הותר (ועדיין נטושה מחלוקת על זה בפסיקה). ככל הנראה בכל הנוגע לאנטנות אין צורך בחתימת המינהל, ומספיק חתימת החוכר - ואם במקרה שלך זה העירייה עצמה - אז יש צורך בחתימת ראש העיר/המועצה על הבקשה להיתר.אם גם אין חתימת החוכר על הבקשה, אז מדובר בפגם בבקשה. לשאלה האם פגם זה יביא לביטולו של היתר ? ככל הנראה שלא, כי ביהמש"ש לעניינים מנהליים לא יבטל היתר בנקל בפרט אם המדובר בפגם טכני (ובפרט במקרה שאין ספק על הבעלות).לכן, ללא כל קשר להתיישנות, לא נראה לי שרק בגלל הסיבות שמנית ניתן יהיה לבטל היתר בניה.לצערי, לא ניתן לעשות הרבה כדי להוריד אנטנות מבניינים - מה גם שנחקקו תקנות מיוחדות המסדירות זאת. ייתכן ועצומה של שכנים בילווי רעש תקשורתי מקומי יכולים להזיז כמה דברים ... אבל גם בזה ספק רב.מה שכן - ואם אתה עדיין מפחד מהנזקים של האנטנה זה להזמין מומחה שיבדוק את רמת הקרינה וההתקנה של ההאנטנה. במידה ויימצאו נתונים החורגים מהתקנות המותרות או אז יהיה לך כייס טוב לפנות לביהמ"ש לעניינים מינהליים על מנת לבקש את הורת האנטנה. (אני חושב שבדיקתו של המומחה - אמנם בתשלום - אבל מחירה אינו בשמיים.)