משתתף בצערך - באמת

  • מעילה בכספי נאמנות/ הודעה חוזרת
    רחל | 25/03/2012 13:24

    לפני 4 ימים שלחתי את ההודעה אך לא נרשמה תגובה. אנא תגובתכם תודה. שלום, לפני כשנתיים התחלתי תהליך לרכישת דירה. הצד המוכר ביקש שאפקיד בנאמנות סך חצי מליון ש"ח לרכישה. הוסכם ע"י המוכרים ועורך דינם שהכסף יהיה בנאמנות אצל עורך הדין שלי וכך היה. בגלל בעיות רישום נכס לא הגיעו המוכרים לכדי מיצוי הליך המכירה מכיוון שלא הגישו כל הניירת הנדרשת. עורך הדין שלי התאבד לפני כחודשיים ובבדיקה בחשבונותיו התגלה שכל כספי הנאמנות רוקנו מחשבונות הבנק שלו. האם בגלל שעורך הדין שלי הוא הנאמן עלי לשלם שוב חצי מיליון למוכרים? האם החלטה שלהם למנות את עורך הדין שלי כנאמן שלהם, לא מורידה ממני חבות? אודה על עזרתכם הדחופה. תודה

    • משתתף בצערך - באמת
      ראול | 25/03/2012 18:44

      אכן השתתפות כנה במצב הטרואמתי שאתה עובר.באשר לעניין, יש לבדוק את תנאי החוזה: אם כתוב בחוזה שתשלום לנאמן כתשלום למוכר לכל דבר ועניין - הרי שאם יש מעילה בכספי הנאמנות אז המעילה תהיה "על חשבון" המוכר. ולא, אז מצבך מורכב הרבה יותר, ואל פניו זה נראה שעוד לא שילמת כלום - אין ספק כי הסכום מספיק חשוב כדי לנהל על זה מאבק משפטי ולנסות להפיל את כספי הנאמנות על המוכר (למשל אם התרשל וכו'...) או לפחות בחלקו.בהצלחה

    • גניבת כספי נאמנות
      עו"ד שזר תומר | 25/03/2012 23:08

      רחל - צריך לבדוק את חוזה המכר. אני חושב שהסכום מצדיק פגישה עם עו"ד לצורך בדיקת הנושא. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.