תביעה קטנה

  • הונאה של דיירת קודמת
    גלעד | 22/03/2012 17:15

    שלום רבהסיפור הוא כזה:חיפשתי דירה בת"א ונעניתי למודעה באינטרנט. הגעתי לראות את הדירה עם חבר שיכנס איתי כשותף.הדיירת שגרה באותה עת, היא שהראתה את הדירה, הסבירה את התנאים וכו'.לבסוף, היא בחרה אותנו מבין כל הדיירים, כי אנחנו נראים לה "האנשים הכי טובים".תנאי שהיא הציבה לכניסה לדירה- תשלום דמי תיווך. היא הוסיפה שהיא גם תשאיר לנו מספר רהיטים.הדירה מצאה חן בעינינו והבנו כי זאת הדרך לקבל את הדירה - הסכמנו.היא דרשה את התשלום במזומן, ובמקום. הלכנו והוצאנו לה - כמו ילדים טובים (מדיי).היא נתנה לי לדבר עם הבעלים וקבענו להיפגש לחתימה.אנחנו הבנו שהיא עושה את התיווך בשביל ובתאום עם בעלי הדירה.בפגישה עם בעל הדירה לחתימת החוזה, שאלתי אותו בנושא זה. הוא כמעט יצא מדעתו.לא היה לבעלי הדירה שום מושג שהיא "מסרסרת" להם על הדירה ואף מרוויחה כסף על חשבון "נכס לא שלה".מסתבר שטרם סיום החוזה שלה, היא פרסמה על דעת עצמה את הדירה בלוח מודעות באינטרנט, הזמינה אנשים לראות, בחרה מי "טוב" בעיניה ועוד דרשה דמי תיווך. הכל מתוכנן מראש, ללא ידיעת בעלי הדירה,וזאת על מנת להרוויח על חשבון מחפשי הדירות הלחוצים בתל אביב. סחטנות.אנחנו חשבנו לתומנו שהיא פועלת מטעמם של בעלי הדירה וזו הדרך לקבל את הדירה ולכן הסכמנו.משנודעו לנו הפרטים, ובעידוד בעל הדירה, דרשנו ממנה את הכסף בחזרה.בשיחה עמה היא טענה ש"כולם בתל אביב עושים את זה" ושהיא לא מאמינה שיש לנו "מצפון" לדרוש את הכסף חזרה.מסתבר שהרהיטים שהיא השאירה - רובם של בעלי הדירה, פרט לספה (במצב איום) וארון בגדים (במצב טוב).אחרי מספר שיחות, גם שלי אליה, וגם של בעלי הדירה אליה, בדרישה להחזיר את הכסף, משלא נותרה לנו ברירה, אנו רוצים לתבוע את כספנו חזרה.בשיחה שקיימתי עמה אתמול, היא כבר שינתה גרסה, וטענה שהכסף הוא עבור הרהיטים (ופירטה עוד רהיטים שהיא השאירה בדירה ולא שווים גרוש - וילונות, מראה וכו')אבל אמרה בנוסף שזה עבור עוד דברים "שהסכמנו" עליהם. לאחר שהבנתי שאין שום סיכוי לפנות אל ההיגיון שלה, כי כנראה שרדיפת הבצע והרמאות יותר חזקים במקרה הזה, איימתי שאתבע אותה.יש בידי מסמך, בכתב ידה, זיכרון דברים, שבו רשום שאנחנו משלמים לה 5000 ש"ח, עבור -תיווך- !! רשום - תיווך ! שוב בכתב ידה.מה עוד, ששיחה מקרית עם הדייר הקודם, על חוב מים, הביא לאוזני שגם ממנו היא דרשה דמי תיווך עבור זה שהיא נותנת לו להיכנס לדירה (שלא שלה!!).מיותר לציין שלדייר שנכנס, היא לא מכרה שום רהיטים.. פשוט סחטנות לשמה... ביקשתי ממנו שישלח לי את סיפור המקרה שלו עמה למייל שלי.עכשיו בשורה התחתונה - לתבוע בבית משפט ? האם הראיות שיש בידי יספקו שופט (זיכרון דברים עם המילה תיווך, סיפור של הדייר הקודם, ואת דעת בעל הדירה) ?האם שופט יבין את תום הלב למול הסחטנות ? ניסיתי לפרט ככל האפשר. אם יש שאלות אשמח לענות. הייתי רוצה לתבוע אותה (לאחר מכתב התראה) בהקדם.תודה מראש - גלעד

    • תביעה קטנה
      עו"ד שזר תומר | 24/03/2012 22:26

      בגדול - אפשר לתבוע אותה כי היא רשמה תיווך בתביעות קטנות. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.