בנייה ללא היתר

  • בניית עמודים בין חניות משותפות
    טלי א | 22/03/2012 09:01

    שלום רב, אני גרה בבאר יעקב,שכנה שלי מהבניין שהחניות שלנו גובלות אחת ליד השניה בנתה בלי אישור מועדה מקומית סככה ועמודים מברזל שמבוטנים בתוך האדמה בגבול עם החניה שלי.מה שמונע ממני לפתוח את הדלת של האוטו ולחנות בחניה שלי. לפי טענתה היא נכה ואמורה לקבל חניית נכים. היא פנתה לועדה במצפה אפק לצורך קבלת אישורים לסככה ועמודים שבנתה ואמורה להגיש להם אישור על היותה נכה.הנושא מטופל כבר כ3 חודשים ואף אחד לא הרס רת העמודים שנבנו לא חוקי. לפי חוק של חניית הנכים לא מופיע שום אזכור לגבי עמודים או ססכה שמגיע לבן אדם עם מוגבלות פיזית. לפי חוק תכנון חניות משותפות במידה ומקימים עמודים אמורים להוסיף לי 30 ס"מ תוספת לחניה שלי. השאלה היא האם יש לי קייס לפנות לעורך דין לתביעה אישית נגדה ונגד הועדה במידה ותחליט לאשר לה את העמודים וסככה שבנתה? איך אני אמורה לפעול כדי להוציא צו הריסה לדבר שנסנה ללא אישור? והאם יכולים לאשר דבר כזה בשטח ציבורי של הבניין המשותף גם אם לא מופיע בחוק לבניית חניית נכים? תודה מראש על התשובה ( צירפתי תמונות).

    • בנייה ללא היתר
      עו"ד טלי קסלר | 22/03/2012 19:03

      אם הוגשה בקשה להיתר, תהא לך הזדמנות להגיש התגדות, ואם ההתנגדות תידחה, את יכולה להגיש ערער. בכל מקרה, גם אם הבקשה תאושר, תוכלי לפנות לבימ"ש להגיש תביעה על ירידת ערך וכיו"ב. בינתיים עד להוצאת ההיתר, את יכולה לפנות לוועדה המקומית שתוציא צו הריסה ואם הוועשה המקומית לא אוכפת את החוקים, את יכולה לפנות בבקשה לבימ"ש המוסמך להוציא צווים מתאימים. בהחלט מוזמן שתעשי את הפעולות הנ"ל באמצעות עו"ד.

    • חניה מקורה במגרש ציבורי
      ארז | 24/03/2012 20:29

      על פי חוק התכנון והבניה חניה מקורה היא במידות 3X5 מ"ר מידות שלוקחות בחשבון את הקונסטרוקציה של הקירוי, מרחב לפתיחת דלתות, רדיוס סיבוב ושדה ראיה על פי השרטוט שלך, רוחב 2.40 מ', מדובר במגרש חניה ציבורי אין סיכוי לקבלת היתר אפילו לא לנכה