מס שבח במכירת מגרש

  • מס שבח על מגרש למכירה.
    שאול | 22/03/2012 00:20

    שלום,יש בבעלותי מגרש שנרכש באמצע שנות ה-90 וכעת אני מעוניין למכור אותו.רציתי לדעת,קודם כל האם מוטל על מגרש כזה מס שבח ואם כן,באיזה גובה?האם זה תלוי באם יש בבעלותי נכסים נוספים?תודה.

    • מס שבח במכירת מגרש
      עו"ד טלי קסלר | 22/03/2012 18:59

      השבח מחושב על הגידול הריאלי בערך הנכס, כשהחישוב הינו לינארי: ממועד הרכישה עד 11/2001 משולם 50%, ולאחר מועד זה השבח יורד ל 20%, אם המוכר הוא יחיד, ו 25% אם המוכר הינה חברה בע"מ. אין קשר אם בבעלותך נכסים נוספים. אולם, ישנן הטבות מס, אם למשל, המדובר במגרש המיועד לבניית כמות מסוייימת של יחידות דיור וכיו"ב. מומלץ לפנות לעו"ד ולהציג בפניו מסמכים, על מנת לקבל ייעוץ וחוות דעת מסדורת, עם חישוב משוער של החיוב במס.

      • קודם כל תודה על התגובה המהירה.
        שאול | 28/03/2012 14:18

        אז בעצם יש שני תקופות בהם מחושב היטל ההשבחה.איך יודעים בעצם בכמה השביחה הקרקע בתקופה הראשונה שממנה גוזרים 50% ובאותו אופן גם 20% עבור התקופה השנייה?ודבר נוסף,האם ישנה "הטבה" באיזשהו תנאי לפי סעיפים חוץ ממה שציינת?נניח, באם הקרקע הועברה כחלק מירושה?שמעתי על דבר כזה.