חדר כושר בבית משותף

  • חדר כושר בבניין
    מורן | 21/03/2012 09:39

    אני מתגוררת בבניין חדש ובו יש חדר כושר אותו סיפק לנו הקבלן. בישיבת הדיירים האחרונה, לאחר הצבעה, הוחלט כי חדר הכושר ישמש לא רק את דיירי הבניין! אלא גם את משפחותיהם... ובכלל, את כל מי שקשור למי מהבניין, ובתנאי שיביא עימו הצהרת בריאות. אני לא נכחתי בישיבה ולכן לא יכולתי להביע התנגדותי. לטעמי, כלל אין משקל להצבעה מעין זו, שכן אף דייר לא יכול להחליט, באופן דמוקרטי ככל שלא יהיה, כי מעתה הרכוש המשותף יתחלק עם עוד 1000 איש שאינם דיירי הבניין... הרכוש המשותף הנו רכוש משותף לדיירי הבניין בלבד! כך אני מבינה את הדברים. מה גם, כשרכשתי את הבית, כחלק מהמפרט בבניין, ידענו כי יש חדר כושר שישרת את הדיירים. כעת, חדר הכושר עתיד להיות חדר כושר המוני והדבר אינו מקובל עליי. עניין נוסף, מה הדין במקרה בו מתאמן, שאינו דייר יגרום נזק למכשירים בחדר הכושר? האם אני, דיירת שמשלמת דמי ניהול ואחזקה בבניין, אצטרך לשאת בעלות התיקון? אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית. מורן

    • חדר כושר בבית משותף
      עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 12:51

      מורן שלום, בהתאם לחוק המקרקעין, לכלל הדיירים יש זכויות ברכוש המשותף שלא הוצמד במפורש לדירה כלשהי ונראה כי חדר הכושר עונה על הגדרה זו. כיוון שמשאלתך עולה כי לא מדובר בענייני ניהול שוטפים של הרכוש המשותף, אלא רשות להשתמש בו, אין לועד או לנציגות אפשרות לוותר בשמך על זכויותייך ברכוש המשותף או לאפשר לצד ג' (ודאי שאינו דייר בבניין) לעשות שימוש ברכוש זה ללא הסכמה מפורשת של כלל הדיירים. מכאן גם נגזרת התשובה לשאלה בדבר גרימת נזק ועלות הוצאות התיקון. אוסיף כי יש לבחון היטב את תקנון הבית ותקינות ההחלטה שהתקבלה ע"י הנציגות. לאחר כל אלה ניתן יהיה לשקול ולהחליט בדבר נקיטת הצעד הבא. בברכה, עו"ד גיא ראשין.

      • ברצוני לחדד
        מורן | 21/03/2012 15:16

        ראשית, תודה רבה על תשובתך. שנית, יש עניין שלא הבנתי-האם על מנת שאוותר על זכותי ברכוש המשותף יש דרישה של הסכמת 100% מדיירי הבית? או שמא הרוב מספיק. אני אבדוק אל מול הועד את עניין התקנון. תודה רבה

        • חדר כושר- רכוש משותף
          עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 15:39

          מורן שלום. שמחתי לסייע. אכן נדרשת הסכמתך לעניין וכלל הסכמה של 100 אחוז לצורך אותה הרשאה לשימוש או ויתור על זכויות ברכוש המשותף. ענייני בתקנון ובקשי גם את פרוטוקול ישיבת הנציגות, כך תוכלי לבחון האם ההחלטה התקבלה כדין.בברכה,עו"ד גיא ראשין.

    • בית חדש שבו יש חדר כושר
      משה מעוז | 21/03/2012 12:56

      בבתים כאלה נהוג לערוך תקנון מוסכם לבניין ובו מוסדרים הנושאים המשפטיים אותם העלת. האם חתמת על תקנון מוסכם בזמן חתימת חוזה הרכישה או בשלב אחר כלשהו? האם בגוף חוזה הרכישה יש התייחסות לנושא הזה?

      • סגירה זמנית של חדר כושר
        ירון | 28/01/2018 21:55

        שלום. אני מתגורר בבנין בו קיים חדר כושר פעיל מזה כמספר שנים. אלא שלפני מספר ימים החליט הוועד כי החדר כושר ייסגר זמנית עד להודעה חדשה מאחר ואחד מדיירי הבניין התאמן שלא בהתאם לנהלים שנקבעו. ולכן החליט הוועד להעניש את כל דיירי הבנין ולסגור את החדר כושר למועד לא ידוע. האם הוא רשאי לחליט זאת או שיש צורך ברוב כלשהו?