ביטול זכרון דברים

  • ביטול זכרון דברים לדירה
    זוג צעיר | 21/03/2012 01:33

    שלום רב.. אני ואשתי ראינו בית לפני שבועיים ..אחרי יומיים נתנו הצעת מחיר למתווך.. שאמר שההצעה נמוכה מאוד ממה שבעל הבית רוצה אבל יש לו "רעיון" .. הוא הגיע אלינו הביתה ובקש שנחתום על זה שאנחנו מציעים את הבית במחיר ו"אולי" בעל הבית יסכים .. אפילו לא קראתי את הכתוב... בכל מקרה למחרת הבנתי שזה זכרון דברים ובעל הבית אישר את ההסכם (המחייב) ... בכל אופן לאחר שהגענו לעורך הדין התברר לנו מספר נושאים שלא היו ידועים כלל.. בעל הבית בחובות גדולים והדירה לקראת כינוס נכסים ... ( במקרה גם התוודע לי שאותו בעל בית רימה אנשים רבים בעברו ועקץ אותם) בכל מקרה אני רוצה לבטל את זכרון הדברים הזה מיד (דבר נוסף שלא רשום בהסכם את תנאי התשלום ,חלקה וגוש) האם זה אפשרי ??? ממה שהבנתי לאחר מכן בעל הבית חייב כספים לכולם עקב עקיצות שעשה

    • ביטול זכרון דברים
      עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 12:00

      שלום רב, חשוב לדעת, כי בהחלט ניתן לראות בזכרון דברים חוזה מחייב לכל דבר ועניין. יחד עם זאת, עילות הביטול של זכרון דברים דומות במהותן לעילות שבגינן ניתן לבטל חוזה והן קבועות בחוק החוזים (למשל פגם כלשהו בכריתה, הטעיה וכיו"ב). זכרון הדברים צריך להכיל את כל הפרטים המהותיים של העסקה, למשל זיהוי הנכס, התמורה וכדומה, שכן בו נקבעים היסודות לעסקה. אם למשל התנאים היסודיים לא הוסכמו, ניתן יהיה לטעון, כי זכרון הדברים הינו רק שלב ביניים במו"מ שטרם הסתיים ולכן אינו מחייב ועוד כהנה וכהנה טענות. כמובן שצריך לראות בדיוק כיצד נוסח המסמך ולהבין את נסיבות החתימה על מנת לבחון את המקרה לעומקו. בברכה, עו"ד גיא ראשין

    • החוק אוסר על מתווך לערוך מסמכים משפטיים
      משה מעוז | 21/03/2012 12:45

      תוכל טעון שמכיוון שחוק המתווכים במקרעקין, תשנ"ו-1996 אוסר בסעיף 12 לחוק על מתווך לערוך מסמכים משפטיים, או אפילו לסייע לערוך, ו/או להחתים אותך על מסמכים כאלה, ו/או לייצג אותך כלקוח במשא ומתן משפטי, הרי שהינחת שלא מדובר במסמך משפטי מחייב, ובטח שלא בזכרון דברים.

      • הסבר ...
        זוג צעיר | 21/03/2012 15:21

        בחוזה ישנו סעיף שאם מבטלים את החוזה יש  10 אחוז פיצוי!! לאומת זאת רשום את מחיר הדירה , רחוב , מספר , אך לא רשום את אופן התשלום ( מתי משלמים) וכמו שאמרתי אין גוש וחלקה  אך רשום שאם הצדדים לא חותמים על הסכם אחרי שבועיים אזי הזכרון דברים הופך להסכם לכל דבר ... ואני רוצה להודות לכם מאוד אתם עושים עבודת קודש

        • זכרון דברים
          עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 15:36

          שלום רב,יש צורך לקרוא את המסמך כולו במסגרת נסיבות החתימה. על פניו ממה שאתה מתאר, יש סיכוי שיטענו כלפיכם שמדובר בחוזה לכל דבר ועניין ותוגש תביעה לאכיפתו. רצוי לפנות לעו"ד ולפעול בעניין.בברכה,עו"ד גיא ראשין.

    • לשלוח מכתב ביטול זכרון הדברים
      נ. עו"ד | 21/03/2012 21:35

      אם המידע שבידיכם אינו רק 'שמועה' ואף יש לכם ידיעה ממשית שהדירה לקראת כינוס נכסים, כדאי בדחיפות לשלוח מכתב רשום לביטול זכרון הדברים. ספק אם במצב דברים כזה יתבעו אתכם, שכן, תוכלו להוכיח לדבריכם, כי בעל הדירה מצוי בחובות כבדים והדירה לקראת כינוס. אם קיימת אפשרות, כדאי להסתייע בעו"ד או להמתין שיישלח אליכם מכתב כלשהו או תביעה, שספק אם בכלל יעזו לעשות כן, ורק אז לפנות לעו"ד. בהצלחה.

      • רב תודות!!!!!!
        זוג צעיר | 23/03/2012 00:23

        אני מאוד מודה לכם ... אכן שלחתי ע"י עו"ד מכתב לביטול ... נקווה לטוב