חוזה שכירות

  • חוזה שכירות
    שוכרת | 20/03/2012 14:56

    שלום רב,בעל דירה שחתם עימי על חוזה שכירות, בחוזה הוסף סעיף אופציה של שנתיים, כחודשיים לפני תום שנת השכירות השנייה הודיע לי מכר את הדירה ועלי לעזוב עוד חודש את הדירה. היכול להיות הדבר הזה??? הלא אני חתומה עימו על חוזה שכירות.תודה לכל העונים.

    • חוזה שכירות
      עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 11:58

      שלום רב, בדרך כלל בחוזי שכירות מהסוג שאת מתארת, ישנו סעיף המאפשר לבעל הדירה למכור מבלי שתיפגענה זכויותייך. משאלתך לא ברור כיצד מנוסח החוזה בעניין זה ובעניין האופציה. יש לבחון את הוראות החוזה. בברכה, עו"ד גיא ראשין.

      • שלום לעו"ד גיא, תודה רבה, ועוד שאלה...
        שוכרת | 21/03/2012 14:06

        לא מופיע דבר המתייחס לתנאי האופציה וביטולה, אלא רק שישנה אופציה לעוד שנתיים, סעיף אשר בוטל על ידו כשנה לאחר האופציה (נותרה עוד שנה בחוזה).מותר לו?תודה רבה רבה!!!!

        • חוזה שכירות
          עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 14:37

          שלום רב,השאלה אם "מותר לו", אינה מובנת. החוזה מסדיר את היחסים בין שני הצדדים מתוך, בדרך כלל, אינטרס משותף. את מתארת פעולות חד צדדיות מצד המשכיר שאינן עולות בקנה אחד עם אינטרס זה. קשה להשיב ולבחון האם המשכיר נוהג בהתאם להוראות החוזה בלי לקרוא את הוראותיו. משאלתך לא ברור האם קיימת אופציה או שמא בוטלה; לא ברור מה הכוונה בבוטלה על ידו - בכתב בעל פה, והאם חתמת על שינוי תנאי החוזה וכיו"ב.בברכה,עו"ד גיא ראשין.

          • האופציה רשומה בכלליות בחוזה
            שוכרת | 21/03/2012 19:18

            ללא כל תנאים ודרך ביטול אלא משהו מאוד כוללני.אך במהלך שנת השכירות השנייה (3 חודשים טרם סיום החוזה המתייחס לשנה השנייה של השכירות) ביטל המשכיר את החוזה בהודעה בעל פה, תוך ידיעה שיש אופציה לעוד שנה- והסתמכות מצידי למגורים בדירה. לדבריו מכר את הדירה..תבורך על עזרתך.

            • הסכם שכירות
              עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 21:53

              שלום רב,יש לראות את ההסכם במלואו. הודעה בעל פה בדרך כלל אינה מספקת (במיוחד אם כתוב בחוזה שכל הודעה צריכה להיות בכתב). בכל מקרה, אם יש לך חוזה בתוקף, יש לך טענה חזקה כנגד דרישת הפינוי, שעל פניה נראה שנעשתה שלא בתום לב. הצעתי אלייך, לפנות בזריזות לעו"ד ולפעול במהירות.שמחתי לסייע.בברכה,עו"ד גיא ראשין.