העברת נכס

  • מעבר בעלות נכס במשפחה
    טל | 20/03/2012 09:59

    הייתי רוצה לקבל הנחיה מיהו הגורם הרלוונטי אשר עליי לפנות אליו.ההורים התגרשו לפני כמה שנים ללא הסכם חלוקת רכוש ,אני ואמא המשכנו להתגורר בנכס המשותף ללא שום התנגדות מאבא,עכשיו משהוא הודיע כי עתיד להתחתן. במטרה לבטח את עצמנו ביקשתי מאבא לוותר על חלקו בדירה והם החליטו ששניהם יעבירו את הדירה על שמי ללא מכר,אפשר להגיד מתנה. לאן עלינו לפנות? האם יש צורך בעו"ד? איפה מעבירים בעלות על דירה?הבנתי שמתנה מהורים לילדים פטורה ממסים של מכירה וכו האם זה נכון?מודה מראש על כל עזרה.

    • העברת נכס
      עו"ד גיא ראשין | 21/03/2012 12:14

      טל שלום, שאלתך כוללת מס' לא מבוטל של נושאים. יש הבדל בין עריכת הסכם מתנה ובין העברת הנכס ורישומו על שמך ללא תמורה מבחינה מהותית ומהבחינה הטכנית. כאשר מדובר במתנה, חלות הוראות חוק המתנה משנת 1968, הקובע למשל מהם התנאים לקיומה של "מתנה" ומתי נותן המתנה רשאי לחזור בו ממתן המתנה. בהעברה ללא תמורה חותמים הצדדים על תצהירים בהם הם מאשרים העברת הנכס, ואלה מוגשים לרשויות המס ביחד עם הצהרה מתאימה. אם הדירה רשומה על שם ההורים בטאבו (לשכת רישום המקרקעין), שם תירשמה הזכויות. עקרונית לא תחויב עסקה של העברה ללא תמורה במס שבח (בתנאים מסוימים), אך תחוייב במס רכישה. את היבט המיסוי יש לבחון היטב כמו גם את יתר הפרטים בעסקה זו ומומלץ בהחלט לפנות לעו"ד המתמצא בתחום. בברכה, עו"ד גיא ראשין.