הפיכת גן ציבורי לחניון

  • שינוי שטח ציבורי מגן משחקים לחניון
    חופית | 19/03/2012 11:56

    שלוםבצמוד לביתנו צמוד הקרקע במזכרת-בתיה ישנו מגרש שמספר שנים היה גן משחקים. בימים האחרונים המועצה ריצפה אותו והסבה אותו לחניון. בשל כך ביתנו מוקף בחניונים משלושה צדדים. המועצה לא הודיעה לנו על כך בטענה כי מותר לה לעשות כל העולה על רוחה בשטח ציבורי שברשותה. האם טענה זו חוקית? האם אפשר לשנות את ההחלטה? והאם ניתן לתבוע ירידת ערך של הנכס שלנו בגלל השינוי?תודהחופית

    • הפיכת גן ציבורי לחניון
      עו"ד אברהם ללום | 19/03/2012 16:11

      יש לבחון יעוד הקרקע המוגדר על פי התב"ע. במידה והשינוי איננו נכלל בתב"ע קיימת חובה על הרשות לפרסם הודעה על כך. ניתן לבחון אפשרות להגיש התנגדות בפני הועדה. בברכה, עו"ד אברהם ללום- מנהל הפורום.

      • יעוד קרקע
        ראול | 22/03/2012 17:59

        אוסיף על דברי המלומד עו"ד ללום - כי אין כל היתר לועדה המקומית לבצע חניון במקום שצ"פ (שטח ציבורי פתוח) - ואין כלל מקום לא להתנגדות אלא ללכת לבית המשפט לעניינים מינהליים על מנת להציא צו מניעה לעירייה. לכן, ככל ובתב"ע הקיימת כיום, השטח המדובר מסומן כשצ"פ - הרי שהועדה המקומית פועלת בניגוד לחוק - דבר שאין בו כדי להפתיע אף אחד ..... . ככל ובתב"ע מסומן השטח כחניון, אז אין מה לבזבז זמן להתנגד, ואי אפשר לעצור אף אדם לבנות בהתאם לתב"ע.