חוזה שכירות

  • דירה שכורה - נזק בגג
    טליה | 18/03/2012 15:50

    שלום, אנחנו גרים בשכירות כבר שנה שנייה, לפני כחודש וקצת (בסערה הראשונה) נשברו הרעפים בגג ושפוט היה שיטפון בבית. מאז כל פעם שיש גשם, נוזלים מים מהתקרה, הקירות רטובים, הפרקט בסלון התרומם ויש ריח של מלט ועובש בבית. עד היום בעלת הבית לא תיקנה את הגג. אנחנו בקשר איתה כל הזמן והיא טוענת שמנסה להשיג בעלי מקצוע כדי לקבל הצעת מחיר לצורך הביטוח, אך ללא הצלחה. בנתיים אני ושני ילדי הקטנים (בן 3 חצי ושנה) לא גרים בבית, אלא נודיים מסבתא אחת לסבתא שניה ולמרות זאת אנחנו ממשיכים לשלם שכר דירה מלא. ביקשתי מבעלת הבית לפחות לא לחייב אותנו על התקופה שאנחנו לא גרים בבית כי הוא לא ראוי למגורים והיא אמרה שאם הבית לא ראוי מבחינתנו אז אנחנו יכולים להתחיל לחפש דירה אחרת למרות שזה באמצע החוזה.רציתי בבקשה לדעת מה החוק אומר בעניין כזה? צריכים לשלם שכר דירה מלא? יש איזשהו זמן סביר שבעל הבית צריך לתקן? בזמן התיקון (נאמר לנו שזה יהיה בערך שבועיים) אנחנו צריכים גם לשלם?סליחה על האורך ואודה מאוד לתשובתכם

    • חוזה שכירות
      עו"ד שזר תומר | 18/03/2012 22:55

      טליה שלום, לטעמי הצדק עמך, ואני לא חושב שאת צריכה לשלם עבור השהות מחוץ למושכר, גם אם זה כרוך בתביעה כספית. גם זמן התיקון לא נשמע סביר. הייתי מוציא לה מכתב מעו"ד, ואם לא עוזר - תובע. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

    • לצאת מהבית
      יבגני יורוביצקי | 18/03/2012 23:47

      לו הייתי במקומכם, הייתי חוסך מעצמי כאבי ראש וריבים - ועוזב את הנכס. יש מספיק דירות להשכרה. אם בעל הנכס לא מבין שדברים כאלו באחריותו, מגיע לו נכס ריק משוכר. כל המערכה המשפטית - מכתבים, איומים וכיוצ"ב - לא שווים את השקט הנפשי.