לווה נוסף

  • אלי
    אלי | 16/03/2012 19:05

    שלום רב, חברה שלי מעוניינת לקנות דירה,ואני מעוניין להיכנס כלווה נוסף. שמעתי שבנסיבות מיוחדות אפשר לצרף לווה נוסף לא מקירבה ראשונה. שאלה 1: למיטב ידיעתך,האם זה אפשרי להיות לווה נוסף לחברה שלי למרות שאני לא קירבה ראשונה שלה , אך כן הולכים להתחתן ? (אני לא מעוניין להיות רשום בטאבו כבעל הדירה) שאלה 2:(האופציה המועדפת עליי- מעוניין ששמי יהיה הכי פחות מעורב,בהשך תבין למה) באותה נשימה , האם אפשרי שאחותי (נשואה ושם משפחתה הוחלף)תהיה לווה נוספת לחברה שלי ( אישתי לעתיד) ? הסיבה שאני לא רוצה לרשום את הדירה בשמי היא בשביל לא להפסיד את בית הוריי שהינו בבעלות עמידר (דמי מפתח ואני נחשב כזכאי להמשיך להתגורר שם לאחר שהוריי ילכו לעולמם). ומכאן זה מוביל אותי לשאלה השלישית. שאלה 3: האם זה יכול לפגוע בזכויותיי לקבל את בית הוריי? במילים אחרות לגבי השאלה 3, אני מודע לכך שכלווה נוסף אני לא אהיה רשום בטאבו ,אך בהנחה שעמידר יגלה שאני רק ,אבל רק, לווה נוסף של הדירה של אישתי ,לפי חוק תהיה זאת עילה מוצדקת של עמידר לקבל את בית הוריי לאחר שיילכו לעולמם בטענה שאני כן נמצא תחת קורת גג ? (למרות שבתכל'ס אין לי דירה על שמי) ולכן אני מעדיף את האופציה שאחותי תהייה הלווה הנוספת ,כך שאני אראה הכי פחות קשור לדירה . כמו כן, אני מודע לכך שההתעסקות שלי בנושא הלווה הנוסף היא מול הבנק נטו והמידע יהיה שמור בבנק,אבל בעזרת צו משפטי אני מתאר לעצמי שהבנק כן יחשוף את המידע לעמידר שאני משמש כלווה נוסף לדירה של אישתי.אך האם הם יכולים לטעון שמספיק שלאישתי יש בית בבעלותה ולא משנה העובדה אם יש לי בבית או לא? (אם זה קריטי ,היא תבצע את הרכישה לפני החתונה, כלומר לפני ששם המשפחה שלה יוחלף לשם משפחה שלי) אני אשמח אם אשמע ממך שהחששות שלי לא מוצדקות ושאני סתם פרנואיד. תודה :-)

    • לווה נוסף
      עו"ד שזר תומר | 17/03/2012 17:56

      אלי שלום, לטעמי זה שאתה לווה נוסף, לא אמור להפריע לך להמשיך לקבל את הזכאות (אם בכלל היא מגיעה לך) מעמידר, שכן כל עוד הזכויות בנכס לא רשומות על שמך - אין לך כל זכות קניינית בנכס. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • אלי
        אלי | 17/03/2012 20:16

        היי, נצא מנוקדת הנחה שיש לי זכאות (אני לא מוצא סיבה שלא,אני עונה על כל הקריטריונים של דייר ממשיך/מוגן) . לפי חוק הדיור הציבורי - מי שהינו "דייר ממשיך", רשאי להמשיך להתגורר בדירה הציבורית עם קרוביו, וזכאי כי עמידר תחתום עמו חוזה שכירות- ובלבד שלדייר הממשיך לא היתה בבעלותו, או בבעלות קרובו, דירה או מקרקעין אחרים, בחמש השנים האחרונות לפני פטירת הזכאי/ לפני שהזכאי עבר למוסד סיעודי, וכל עוד אין בבעלותו דירה או מקרקעין כאמור. ".....לא הייתה בבעלותו, או בבעלות קרובו, דירה בחמש השנים האחרונות לפני פטירת הזכאי...." שאלה 1: כאשר אתחתן עם החברה שלי (שעל שמה נרשום את הדירה ) היא לא תוגדר אוטומטית לקרובה וכך בעצם אאבד את זכויותיי? (אשמח לתשובה ברורה ונפרדת לשאלה 1) שאלה 2: ומה הכוונה כשאומרים "..בחמש השנים האחרונות לפני פטירת הזכאי..." ? בהנחה שהחברה שלי (שכאמור, על שמה ירשם הנכס) כן תוגדר כקרובה לאחר החתונה, אני אשמור על זכויותיי רק אם הוריי יוותרו בחיים יותר מחמש שנים מיום קניית הדירה/הרישום? (אשמח לתשובה ברורה לשאלה 2)

        • עמידר
          עו"ד שזר תומר | 17/03/2012 21:24

          לפי הפרשנות שלי - מרגע מות המוריש - יספרו חמש שנים אחורנית, אם בבעלותך או בבעלות רעייתך דירה - תשלל הזכאות. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.