מכירת חנות בדמי מפתח

  • חנות בדמי מפתח
    יוסי | 15/03/2012 13:01

    יש לי חנות בדמי מפתח מעל 40 שנה.הבעלים זאת העירייה.עכשיו ברצוני למכור ויש שתי שאלות1. האם זה נכון שחלקי בתמורת המכר לפי החוק הוא 60% ?2. האם אני צריך לשלם מס שבח ואם כן, האם רק על חלק התמורה שאני אקבל  או שיש איזו פטור על חנות כזאת ?אודה לתשובה מוסמכתתודה מראש על העזרה.

    • מכירת חנות בדמי מפתח
      עו"ד שזר תומר | 16/03/2012 12:10

      נושא דמי מפתח הינו נושא מאוד מורכב, שבאופן כללי, אני לא ממליץ להסתמך רק על תשובות בפורום בנושא זה. "בגדול": אם לא הגיעו הצדדים להסכמה יכול הדייר היוצא לשלוח לבעל הבית הצעה (בדרך של הצהרה) לפיה ייכנס הדייר המוצע במקום הדייר היוצא. בהצעה יש לפרט את גובה דמי המפתח שהדייר המוצע מוכן לשלם ואת החלק בדמי המפתח שדורש הדייר היוצא. בתגובה להצעה יכול בעל הבית לבחור באחת מארבע דרכי פעולה: 1. להודיע כי הוא מסכים לדייר המוצע ולדמי המפתח – ואז הדיירים יכולים להתחלף כאשר שולמו דמי המפתח בהתאם להסכמה. 2. להודיע כי אין הוא רוצה להשכיר את הנכס (כלומר שהוא מחזיר לעצמו את החזקה), אך הוא מסכים לדמי המפתח- ואז יצא הדייר מן הנכס לאחר שישולם לו חלקו בדמי המפתח. 3. להודיע כי אין הוא רוצה להשכיר את הנכס וכן כי הוא לא מסכים לדמי המפתח. במצב כזה יכול הדייר היוצא לפנות לבית הדין לשכירות אשר יקבע את גורל השכירות וגורל דמי המפתח. 4. להודיע כי הוא רוצה להשכיר את הנכס אך אינו מסכים לדמי המפתח. גם במצב כזה יכול הדייר היוצא לפנות לבית הדין לשכירות אשר יקבע את גורל השכירות וגורל דמי המפתח. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.