תביעה בגין ליקוי בניה

  • קניית בית יד שניה עם ליקויי בנייה
    שלומית | 11/03/2012 11:53

    שלום לפני חצי שנה רכשתי בית מיד שניה (הבית הינו בן שנתיים) החורף התגלו המון ליקויים שנובעים כתוצאה באיטום לקוי. שוחחתי השבוע עם המוכר והוא התוודה בפני שידע מהליקויים והוא אף נתן לי מסמך בו המוכר מפרט לקבלן את הליקווים. במעמד רכישת הבית המוכר לא ציין את שקיימים ליקויי בניה. בנוסף הקבלן גם לא מגיע לתקן את הליקויים למרות שבקשנו כמה פעמים (הוא הגיע לראות פעם אחת ומאז לא שמעתי ממנו) מה עלי לעשות? האם זו עילה מספיק טובה לתבוע את המוכר? הבית עלה מאד יקר המוכר קנה אותו במיליון שבע מאות ומכר לי בשני מיליון שמונה מאות (כלומר הוא הרוויח יותר ממליון שח) דבר נוסף, העו"ד שערך לנו את החוזה הוא שכן שלנו וגם לו יש ליקויים וגם הוא לא סיפר על כך. אודה לעזרתכם

    • תביעה בגין ליקוי בניה
      עו"ד שזר תומר | 11/03/2012 20:17

      התשובה היא שאכן יש לכאורה עילת תביעה כנגד השכן, באם תוכל להוכיח כי הליקויים הם אכן ישנם (אולי הקלטת את המוכר?). תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.