המשך לשאלה - דחוף

  • גילוי פגם בדירה לאחר חתימת הסכם מכר
    רוז | 09/03/2012 21:25

    שלום ,מכרתי דירה ולאחר כמה שבועות הופיעו כתמי רטיבות (מפתח עוד לא נמסר סופית )הראינו לקוני הדירה והעוד שלנו אמר שאנחנו צריכים לתקן כי צריך לספק להם דירה כמו שראו אותה. בנוסף הוא אמר שאנחנו צריכים למצוא בעל מקצוע שייתן אחריות לכמה שנים על העבודה שלו . האם מתן האחריות מחויבי חוק ? אני לא יודעת על אנשים שמוכרים יד שנייה ונותנים אחריות ? אני לא רוצה לנשוא עכשיו באחריות על דירה שמכרתי ..מה צריך לעשות ?

    • המשך לשאלה - דחוף
      רוז | 11/03/2012 03:54

      כמו שציינתי נחתם חוזה מכר בחוזה כתוב שאני אחראית לספק דירה נקייה לקונה ומצהירה שאין שום פגמים והקונה חתם שהוא בדק ובחן את הנכס ואין לו שום טענות כלפי הדירה . לאחר כמה שבועות הופיעה רטיבות , עו"ג אמר שבגלל שאנחנו צריכים לספק את הדירה באותו מצב שהקונה ראה אותה הוא חושב שעלינו לתקן . התקשר הקונה ואמר שהוא יביא את איש המקצוע שיבדוק מה צריך לתקן והוא יבחר אותו ואנחנו נשלם על כל הלקויים . האם זה חוקי ? האם אנחנו יכולים להגיד לו שבגלל שכל העסקה לא הסתיימה ואנחנו צריכים לדאוג לתיקון אנחנו נבחר את איש המקצוע שהמתאים לנו ונתקן ונפסק לו דירה מתוקנת . הוא לא יכול להחליט בשבילנו מי יתקן , נכון ? מה קורה אחרי שהוא כן הסכים שנתקן ונבחר את בעל המקצוע ובצענו את התיקון והוא קיבל מפתח ..האם הוא יכול לרדוף אחרינו כל החיים במידה והבעיה תחזור על עצמה אחרי שתוקנה ולהגיד שזה לא משביע את רצונו ? מה אפשר לעשות ? אנחנו נמצאים בבעיה רצינית אשמח להמלצה . תודה רבה.

      • רטיבות בדירה - על מי האחריות?
        עו"ד שזר תומר | 11/03/2012 20:05

        אתם לא נמצאים בבעיה רצינית. אתם נמצאים בבעיה שצריכה פתרון. אין ספק שהאחריות היא שלכם, וכל עוד תבינו שהאחריות שלכם - אפשר יהיה להגיע לפתרון. אפשר לריב עם הקונה ולא להסכים לבעל המקצוע, וכו'. או שאפשר לנסח כעת נספח להסכם, כי מוסכם שבעל המקצוע שיבוא הוא שמו איקס. הוא יבצע את התיקון - העלות תחול אליכם. והאחריות מעתה והלאה תהיה על אותו בעל מקצוע. זה פתרון שיתאים לדעתי לכולם. בהצלחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

        • תודה רבה !  לת
          רוז | 11/03/2012 21:08