הדבר תלוי בנסיבות

  • החזר רטרו אקטיבי תשלומי יתר
    גיורה | 08/03/2012 19:09

    כמה שנים ראטרו אקטיבי ניתן לדרוש אחורה לפי החוק על תשלומי יתר למיסי וועד הבית ששולמו שלא לפי גודל הדירה ושיטחה במטר מרובעה ביחס לשאר הדירות בבניין משותף ששם יש דירות יותר גדולות בשטח דירה ובמספר החדרים גדול יותר

    • הדבר תלוי בנסיבות
      משה מעוז | 11/03/2012 09:56

      ראשית, יש לבדוק אם נרשם אצלכם בבניין תקנון מוסכם בטאבו, ואם יש בו התייחסות לנושא חלוקת תשלומי ועד הבית. שנית, יש הבדל בין בעל דירה ששילם מרצונו החופשי יותר מחלקו הייחסי על פי חוק, כי אז אין לו זכות לתבוע החזר התשלום העודף רטרואקטיבית, וזכותו מצטמצמת רק לתשלום ייחסי לגבי העתיד בלבד. לבין מצב שבו ועד הבית הוא זה שתובע תשלום כדין ובעל הדירה סירב לשלם את מלוא הסכום במשך שנים ארוכות, כי אז יש זכות לוועד הבית לתבוע רטרואקטיבית 7 שנים לאחור. ושלישית, יש לבדוק אם התקבלה החלטה כלשהי הפוטרת דירה מסוימת מתשלום מלא, או שיש בחוזי הרכישה של כלל הדירות התייחסות לנושא גובה תשלומי ועד הבית, שאז נחשב הדבר להסכמה תקנונית גם אם לא נרשם תקנון בטאבו.

      • החזר רטרו אקטיבי
        גיורה | 11/03/2012 10:25

        העים ניתן לבקש 7 שנים אחורה כמו שלפי דבריך מותר לוועד הבית לדרוש כך מבעל דירה שאלתי שוב במידה וכול העימים שלך לא תופסים במקרה זה בעל הדירה שילם שלא לפי החוק שלא ברצונו הטוב פשוט לא ידעה את החוק וכאת משלם לפי החוק באופן יחסי למספר החדרים והמטראש. לא קיבלנו תשובה כמה שנים אחורה מותר לבקש.

        • יש הבדל בין "לא ידע" לבין "לא הסכים"
          משה מעוז | 11/03/2012 19:21

          החזקה היא שמי שמשלם לועד הבית עושה זאת בהסכמה. זה שבעל דירה מגלה יום אחד ששילם מעבר לקבוע בחוק, לא מקנה לו זכות לתבוע השבה רטרואקטיבית לגבי התשלום ביתר ששילם מרצונו החופשי, גם אם החוק איפשר לו בעבר לשלם פחות אך הוא לא ידע זאת. כך לדוגמא קובע המפקח סילברמן בפסק דין בתיק 92/10 נציגות הבית המשותף רחוב תנועת המרי 4 קרית אונו נ' שרה רודברג: "אולם, כאמור, הנתבעים אינם יכולים לדרוש השבה רטרואקטיבית של הכספים אשר שולמו על ידם בהסכמה כאמור מאז תיקון החוק, אלא אך מן המועד בו ביקשו לחזור לחלוקת ההוצאות על פי התקנון המוסכם,"