ניהול הליכי כינוס נכסים

  • מכרז מגרש כתוצאה של צו בית משפט
    משה לוי | 08/03/2012 14:29

    שלום,במשך כ20 שנה אני ובת זוגתי לשעבר נאבקנו בבית משפט על בעלות מגרש גדול באזור המרכז.לאחר החלטת בית המשפט הוכרז שנתחלק כמעט שווה ושווה על המגרש.כל אחד מהצדדים מינה כונס נכסים ושמאי לצורך מכירת המגרש. לאחרונה נוצר חוסר אמון ביני לבין עורך דיני והוא "לחץ" עלי לקחת אותו כאחראי על מכירת המגרש.לפני יומיים הוא הודיע לי שהוא רוצה בדיוק בשבוע הבא למכור את המגרש במכירה פומבית ולא הסכים לשלוח לי את פירוט המכרז ולכן אינני יודע את תנאי המכרז. (סכום בסיס, התחייבות על תוצאות המכרז ועוד).רציתי לשאול כמה שאלות כדי להרגיש בטוח.1. האם יש עליו חובה לפרסם את פרטי המכרז כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו להציע הצעה על המגרש?2. האם המכרז אמור להתרחש בזמן קצר כל כך של שבוע או שיש כאן משהו חשוד?3. האם יש לי אופציה לא להסכים לקיום המכרז במידה והסכום שהוצע איננו עונה על דרשותי המינמליים?4. האם אופן ההכרזה ללא הסכמתי הוא חוקי? (רציתי מכרז אך לא שאלו אותי על המועד והודיעו לי רק לאחר הפרסום- כ 3 ימים לאחר הפרסום של המכרז).אשמח לשמוע מידע נוסף או קישור למאגר מידע במידה והדבר נראה לכם ענייני.תודה מראש,משה.

    • ניהול הליכי כינוס נכסים
      עו"ד טלי קסלר | 10/03/2012 23:38

      כל הליך הכינוס הוא בפיקוח בימ"ש ומכוח צו שניתן, ולכן הוא שקוף ומבוקר. לטעמי אין זה סביר כי תוך שבוע יוצא המכרז אל הפועל. בדר"כ הליך מכרז בפיקוח בימ"ש הינו בסדר גודל של חודש, אלא אם יש נסיבות חריגות ואני לא חושב שזה המקרה. אתה תהייה מיודע וגם ההצעה שתזכה תהיה חייבת לקבל אישור בימ"ש כך שתוכל לעקוב אחר הדברים. עקרונית אין כל מניעה שגם את תיטול חלק במכרז (כך שתציע תשלום רק על החלק היחסי של בת זוגתך). מכל מקום, אתה בוודאי ובוודאי רשאי לקבל את מסמכי המכרז, כמו כל מציע אחר.