ערבות בנקאית - ערבות חוק מכר?

  • קניית דירה מקבלן - הערת אזהרה
    נטלי | 02/03/2012 12:13

    שלום רב, נפגשתי עם קבלן לקניית דירה על הנייר - הדירה תהיה מוכנה עוד כשנתיים. הקבלן עובד ללא ליווי פיננסי אלא מממן הכל מהון עצמי. הקבלן נותן לאחר השלמת החניון התת קרקעי הערת אזהרה לטובתנו וטוען כי מאחר ואין ליווי פיננסי אינו נותן ערבות בנקאית. הבנתי שעל פי חוק המכר הוא לא חייב לתת את שניהם. אך ע"פ הבנתי, הערת אזהרה לא מבטחת את כספי במקרה של פשיטת רגל במהלך הפרויקט. האם ניתן לדרוש שתינתן גם ערבות בנקאית בנוסף (למרות שאין ליווי פיננסי)? במידה וכן מי נושא בעלויות של הערבות ומה העלות? תודה רבה.

    • ערבות בנקאית - ערבות חוק מכר?
      עו"ד שזר תומר | 02/03/2012 14:36

      ערבות חוק המכר לא מחייבת ערבות בנקאית, אלא קובעת כמה חלופות. אחת מהם היא תשלום לפי קצב התקדמות הבניה, וכן רישום הערת אזהרה לטובתך. אכן במידה והקבלן יפשוט רגל, תהיה במצב בעייתי יותר מאשר באם היה בידך ערבות בנקאית (שהיא למעשה כסף). אתה יכול לבקש ערבות - אך בהעדר מימון אני לא רואה כיצד הוא יכול להעמיד לזכותך ערבות בנקאית (שכן המשמעות היא כסף שסגור בבנק בגובה הסכום שאתה משלם לו - מתי כן יש ערבות כזו - שהבנק מלווה את הפרויקט וממשכן את כל הפוריקט לטובתו, ואז כנגד מוכן להעמיד ערבויות לקונים (הרי הבנק לא שם כסף פיזית, במקרה של בעיה - הוא פשוט משלם מהרווחים שלו). תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.