השבת ערבויות חוק המכר.

  • הפתעה לא נעימה
    שמרית כהן | 05/02/2012 22:41

    שלום רב רכשתי דירה מקבלן לפני כשנתיים בשעה טובה הגיעה זמן מסירת הדירה. במשך כל תקופת הזמן ביקשתי תמיד מהקבלן מצב חשבון כדי לדעת איפה אני עומדת מבחינת כסף לפני כחודשיים קיבלתי שנשאר לי עוד 25000 שח לשלם שילמתי 15000 לקבלן .ידעתי שנשאר לי 10000 וזהו . לתהדמתי לפני כשבוע קיבלתי מכתב מהקבלן שאמר מזל טוב עוד מעט את צריכה לקבל את דירה ולסגור חשבון התחלתי לקרוא את מכתב ולדתהמתי קיבלתי שאני צריכה לשלם לו יותר מ47000 שח שנובעים מכך שאני צריכה לשלם את ערבות חוק המכר ולשלם עוד 1.5 פלוס מעמ הוצאות כלליות והכל צמוד .להפתעי כעבור שבוע צילצל אליי קבלן ושאל אותי מה קורה אם קיבלתי את המכתב אמרתי לו שאני מופתעת מהסכום הוא אמר לי את יודעת מה זה זה כתוב בחוזה אמרתי שאני מופתעת נכון זה כתוב בחוזה אבל שקנינו אף אחד לא ייידע אותנו על זה ואת ערבות בנקאית אני יודעת שלפי חוק המכר הקבלן צריך לשלם.הוא אמר יש לי הצעה אני יוותר לך על כסף זה בתנאי שתחתמי שאני לא אחראי על שטחים הציבוריים בבניין המסמך מצורף.פתאום משום מקום שלף את המסמך הזה ובנוסף הוא רוצה שאני יכתוב מכתב שאני ידעתי על סעיפים האלה.זה נפל על ביום בהיר מה לעשות לשלם ללכת לבית משפט מה עושים

    • השבת ערבויות חוק המכר.
      עו"ד אברהם ללום | 06/02/2012 13:03

      יש לבחון את הסכם המכר עליו חתמת. התשובה הינה מורכבת ולכן יש לפנות לייעוץ מקצועי ופרטני אצל עו"ד. באופן כללי, תמוה בעניי כי הקבלן דרש כי תשיבי לו את הכספים בפועל בגין הערבויות, אלא את הערבויות שנמסרו לך על ידי הבנק לאחר ביצוע כל תשלום. לאחר כל תשלום שהופקד על ידך בבנק המלווה את הפרוייקט לבטח קיבלת טופס המפרט כי הבנק חב כלפיך על פי חוק המכר בסכום התשלום אשר שולם על ידך, ערבויות אלו (מסמכים) מוחזרות לחברה הקבלנית לאחר מסירת החזקה בדירה. יש לבחון את הדברים היטב. בברכה, עו"ד אברהם ללום, מנהל הפורום.