ליקויי בניה

  • ליקויים שהתגלו אחרי המכירה
    קרן | 05/02/2012 11:58

    שלום רב , לקוחה פנתה אליי לגבי דירה יד שניה שהיא קנתה ולאחר מסירתה התברר שהמזגן לקוי ויש להחליפו בחדש ,החלפת קולט שמש שהיה סתום מאבנית וגרם לפיצוץ בצנרת וכו'...לטענתה הביאה אנשי מקצוע שתיקנו והחליפו והכל מגובה בקבלות ,בהסכם המכר צויין כי הדירה נמכרת כמו שהיא ,בהסתמך על הצהרות המוכר לא יהיו לקונים טענות בהמשך. עוד נאמר ע"י המוכרת כי הדירה הייתה ריקה במשך שנה וחצי והמוכרת לא ידעה על הליקויים הללו,הדירה נמכרה דרך תיווך... כיום לאחר התכתבות המוכרת מעוניינת לשלם רק מחצית מסכום תיקון הדוד ושיחתמו הקונים על כך שאין להם טענות בהמשך... בכוונתי להוציא מכתב הנושא תשובות לכל טענותיה ,האם חשיבתי נכונה בעת הזאת? האם רצוי להתייחס לחוק המכר לעניין זכות תיקון אי התאמה ??? להכוונה בעניין זה אודה

    • ליקויי בניה
      עו"ד שזר תומר | 05/02/2012 19:34

      קרן שלום, ראי זה שהיא מוכנה לשלם זה גם משהו.. תלוי מתי התגלו הליקויים, אם מיד לאחר הכניסה לדירה התגלו הליקויים, אז זה דבר אחד (שהוא לטובתך) אם לאחר מכן - אז את בבעיה, ואז "שווה" יותר להגיע לפשרה. כעקרון, הכיוון שלך נכון, אבל אין לי מספיק עובדות על מנת ליתן לך כיוון יותר מדוייק. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.