תכנון ובניה

  • סגירת חניה פרטית
    רון לוי | 05/02/2012 10:12

    יש לי דירה עם חניה מקורה, לחניה יש שלוש קירות וכמובן פתח כניסה. כשרכשתי את הדירה סגרתי את הפתח ב"תריסורג" תריס גלילה חשמלי. עכשיו, אחרי כ 10 שנים העירייה דורשת ממני לפרק את התריס תוך פרק זמן קצר במיוחד. האם זו עבירה לחסום את השטח הפרטי שלי ? האם החוק לצידה של העירייה? האם אין חוק התיישנות על התריס? מה האופציות העומדות בפני? אשמח מאוד לקבל יעוץ מקצועי.

    • תכנון ובניה
      עו"ד שזר תומר | 05/02/2012 19:31

      רון שלום, ראה, ברמת העקרון הדירה נראית על פניו (כמה שאפשר לבדוק במסגרת שאלה בפורום... - חוקית). אבל, עדיין יש לך פתח לבטלה, בין אם בטענת התיישנות (שם הנטל הוא אליך להוכיח מתי בוצע התיקון). ובין אם בדרכים אחרות. פנה לעו"ד שמתמחה בדיני התכנון והבניה תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • סגירת חניה פרטית
        רון לוי | 06/02/2012 01:38

        תודה רבה על תגובתך המהירה עו"ד שזר תומר.בעירייה אמרו לי שאין חוק התיישנות על סוג העבירה הנ"ל מהסיבה שהעבירה היא עבירה מתמשכת, בנוסף אמרו לי כי העבירה הנ"ל נחשבת עבירה פלילית, האם אמרו לי את זה כדי להפחיד אותי או שיש אמת בדבר? והאם זה נכון לגבי העבירה המתמשכת ? אם בכלל יש כאן עבירה.תודה רבה

    • העירייה צודקת
      משה מעוז | 06/02/2012 10:16

      במעשה שעשית יש 2 עבירות : (1) עבירה של בניה ללא היתר (2) עבירה של שימוש במבנה שלא קיבל היתר לגבי העבירה הראשונה, אכן חלה התיישנות בחלוף 5 שנים ממועד ביצוע הסגירה של החניה. לגבי העבירה השניה (עבירת השימוש) אין התיישנות (ולעולם לא תהיה) כי כל יום של שימוש מהווה עבירה חדשה, ולכן זאת עבירה מתחדשת שלא מתיישנת. הדרך לצאת מזה היא או לקבל היתר בניה עבור אותה סגירה לא חוקית, או, להרוס את כל מה שבנית שם ללא היתר בניה כחוק.

      • הקובץ המקושר להודעתי - לא צורף על ידי (מוזר...)  לת
        משה מעוז | 06/02/2012 10:20