חובות לארנונה

  • תשלומים לעירייה (ארנונה) הקשורים לבית שהשכרתי לאחר
    יוסי | 03/02/2012 00:13

    הסיפור עצמו: לפני כחמש שנים מכרתי דירה שהייתה בבעלותי לאדם אחר ונערך הסכם זיכרון דברים, החזקה בדירה הועברה לאלתר לקונה. לא בוצע רישום של העסקה בטאבו, ולא דווח לעירייה על העירייה. לפני כשנה הופתעי לגלות שישנו חוב לא מבוטל (ארנונה ומסים שונים) שהנני נדרש לשלם לעירייה עבור אותה דירה שמכרתי. הקשורים לתקופה שהדירה כבר הייתה בחזקת הבעלים החדשים. הצגתי לעירייה את ההסכם וזיכרון הדברים, הדבר לא עזר, הם דבקו בעמדתם שאני אמור לשלם להם, ולבסוף שלמתי להם את הסכום הנדרש. השאלה שלי: 1. האם אני יכול לתבוע את הקונה על הסכומים ששלמי לעירייה הקשורים לתקופה שהוא החזיק כבר בדירה? (ע"פ ההסכם וזיכרון הדברים, המסים יחולו עליו, מעת קבלת החזקה בדירה). 2. האם אפשר לתבוע אותו בבימ"ש לתביעות קטנות (בלי עו"ד), והאם אתה יכולים לעזור לי בבקשה בדוגמא לכתב תביעה שכזה, או לפחות להדריך אותי היכן אוכל למצוא דוגמאות כאלו?? מתנצל על הסיפור הארוך, ומודה לכם מראש על העזרה

    • חובות לארנונה
      עו"ד שזר תומר | 03/02/2012 15:46

      תוכל להגיש תביעה בבית משפט רגיל או תביעת קטנות (תלוי בסכום התביעה שלך), מה שבטוח הוא שיש לך עילת תביעה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהלה פורום.