רכישת דירה מכונס נכסים עקב גירושין

  • קנית דירה בעת גירושין מכונס נכסים
    בר | 02/02/2012 16:48

    בגירושין, בעת קניית בית מכינוס נכסים יש זכות קדימה לאחד מבני הזוג לקנות את הבית במחיר שנקבע. השאלה שלי: 1. האם נהוג/ניתן לדרוש, בתור הקונה מהכינוס, שבן הזוג שמעונין לקנות יפקיד 10% מערך הקנייה בעת ההודעה שהוא מעוניין לרכוש כדמי רצינות (כפי שהקונה נדרש בעת מתן ההצעה). 2. האם נהוג/ניתן לדרוש בחוזה, פיצוי בגובה שכ"ט עו"ד והוצאות לקונה, אשר עלול להיות במצב שהוא ביצע את כל התהליך (הפקדת צ'ק בנקאי, התמחרות, שכירת עו"ד, טיוטות חוזה, חתימה על חוזה) ובסוף הוא נותר ללא הדירה כיוון שאחד מבני הזוג רוכש אותו לפי זכות הקדימה שלו? 3. האם ניתן לבקש הוצאות מבית המשפט אם הדבר לא נכתב בהסכם? תודה מראש.

    • רכישת דירה מכונס נכסים עקב גירושין
      עו"ד שזר תומר | 03/02/2012 15:32

      לטעמי לא תוכלי לדרוש אף אחד מדברים אלו. תנסה לבדוק גם בפורום דיני משפחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהלה פורום.