טעות בהסכם מכר

  • טעות בהסכם מכר שהוגש ללשכת המיסוי
    סימה | 01/02/2012 16:58

    אני קניתי קרקע בהסכם מכר שנחתם אצל עורך דין והוסכם בינינו שמס השבע ישולם ע"י המוכר אך לצערי הרב ונפלה טעות בהסכם המכר שמס שבח ישולם ע"י הקונה, העו"ד הגיש את ההסכם חחשכת מיסוי המקרקעין והוציא שומת עצמית הן למוכר והן לקונה, על שם המוכר מס השבח ועל שם הקונה מס הרכישה, אך כיום קיבלנו טלפון משמאי המקרקעין שאומר לנו שישנה טעות בחישוב המס וזה טעות והכל נבדק לאחר שנתגלה בהסם המכר שמס השבח על שם הקונה ולפי זה משתנה סכום המס ...הסברנו ללשכת מיסוי המקרקעין את תום לבנו בעניין וזה שהוצאנו השומה על שם המוכר הינה עוד הוכחה לתום לבנו וזה לא אשמתנו הטעות ..אמר לנו שנגיש כתב בזה ויראה ביררנו העניין על העו"ד והודה שנפלה טעות בעריכת ההסכם..אך לא נותן לנו מענה ברור ואנו נמצאים במצב שלא ניתן לתארו .. שאלתי היא איך אפשר לצאת מזה ולתקן את ההסכם שנערך ?? תעזור לי בבקשה בתשובה בבבבקשה ממך אודה לך כל החיים

    • טעות בהסכם מכר
      עו"ד טלי קסלר | 02/02/2012 11:16

      תכינו נספח להסכם המכר ותחתמו עליו שניכם. במקביל תכינו תצהירים חתומים ומאומתים ע"י עורך דין שלפיהם כל אחד שילם את מיסיו (המוכר מס שבח והקונה מס רכישה) ותגישו את כל המסמכים האלה למס שבח בצירוף בקשה לתקן את השומות. אם לא חלף זמן רב מדי מאז שהוצאו השומות יש סיכוי טוב שהם יקבלו את זה ויתקנו.